Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 4° 1
Sutra: 4° 4° 1
21. siječnja 2020.
Sjednica Predsjedništva HDZ-a

Miljan Brkić: Oko HOS-ove ploče u Jasenovcu postupat će se po zakonu

Snimio Denis LOVROVIĆ
Snimio Denis LOVROVIĆ
Autor:
Objavljeno: 4. rujan 2017. u 18:46 2017-09-04T18:46:05+02:00

»Spomen-obilježje poginulim braniteljima HOS-a je pitanje zakonskih rješenja. Nitko nije iznad zakona, pa tako nije i nitko od pojedinaca. Postupat će se po zakonu«, rekao je Brkić novinarima prije početka sjednice HDZ-ova Predsjedništva i Nacionalnog vijeća, upitan što će vladajući HDZ odlučiti vezano uz HOS-ovu ploču u Jasenovcu

ZAGREB Zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić rekao je u ponedjeljak kako će se sa spomen pločom poginulim braniteljima HOS-a u Jasenovcu, na kojoj je uklesan sporni ustaški pozdrav »Za dom spremni«, postupati po zakonu jer je to »pitanje zakonskih rješenja«.
 

»Spomen-obilježje poginulim braniteljima HOS-a je pitanje zakonskih rješenja. Nitko nije iznad zakona, pa tako nije i nitko od pojedinaca. Postupat će se po zakonu«, rekao je Brkić novinarima prije početka sjednice HDZ-ova Predsjedništva i Nacionalnog vijeća, upitan što će vladajući HDZ odlučiti vezano uz HOS-ovu ploču u Jasenovcu.

 Član HDZ-ovog Nacionalnog vijeća Ivo Žinić rekao je kako je njegov stav oko HOS-ove ploče u Jasenovcu jednak onom premijera Andreja Plenkovića i cijele Vlade - da se po tom pitanju nađe razumno rješenje.

 Istaknuo je kako su od pitanja oko HOS-ove ploče važniji problemi vezani uz razvoj gospodarstva te demografska pitanja, pogotovo u Sisačko-moslovačkoj županiji. »To je glavni prioritet mene kao župana i Vlade, a ovo će se rješiti na kvalitetan način«, rekao je Žinić, uvjeren da će Predsjedništvo i Nacionalno vijeće donijeti rješenja na zadovoljstvo svih, jer u HDZ-u »postoji jedinstvo po tom pitanju«.

 Da će se riješiti pitanje oko HOS-ove ploče u Jasenovcu kratko je kazao i član Predsjedsjedništva i ministar obrane Damir Krstičević.
 

Novinari su o toj ploči pitali i člana Nacionalnog vijeća Božidara Kalmetu, koji im je odgovorio da se ne radi o jednostavnom pitanju, kao ni odgovoru, te kako treba naći razumno rješenje kojim će svi biti zadovoljni. »To nije lako, ali treba ga naći«, istaknuo je i dodao kako sve žrtve treba poštivati.

 Upitana hoće li HDZ-ovo Predsjedništvo i Nacionalno vijeće danas donijeti političku odluku o HOS-ovoj ploči, Dubravka Šuica kratko je odgovorila kako je premijer Plenković već o tome sve rekao.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.