Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 10° 26
Sutra: 10° 10° 26
6. prosinca 2019.
Ne podržavaju "histeriju"

Miletić: IDS neće poduprijeti ni Most ni HDZ

Snimio Sergej DRECHSLER / NL arhiva
Snimio Sergej DRECHSLER / NL arhiva
Autor:
Objavljeno: 30. travanj 2017. u 20:26 2017-04-30T20:26:00+02:00

Kao prvo, Most želi ukinuti Istru kao zasebnu regiju. Nije mi jasno kako bilo koji zastupnik iz Istre može dignuti ruku za Most i Božu Petrova, a kamoli zagovarati suradnju s njima, rekao je Miletić u izjavi za Hinu

PULA Predsjednik Istarskog demokratskog sabora (IDS) Boris Miletić u nedjelju je još jednom poručio kako ta stranka neće poduprijeti ni Most ni HDZ i tu odluku potkrijepio tvrdnjom da je »Most stranka desnija od HDZ-a«.

Kao prvo, Most želi ukinuti Istru kao zasebnu regiju. Nije mi jasno kako bilo koji zastupnik iz Istre može dignuti ruku za Most i Božu Petrova, a kamoli zagovarati suradnju s njima, rekao je Miletić u izjavi za Hinu.

Ocijenio je i da je »Most stranka desnija od HDZ-a« s obzirom da je, tvrdi Miletić, predsjednik te stranke i Sabora Božo Petrov podržao aktiviste protiv pobačaja, odbio je doći na komemoraciju u Jasenovac i bio je aktivni zagovornik šovinističke politike Željke Markić.

»Kao treće«, smatra Miletić, »samo odlaskom Bože Petrova s mjesta predsjednika Sabora stvari se mogu istjerati na čistac. Ili imaju većinu ili idemo na nove izbore«.

»IDS neće podržavati histeriju i kaos koju nam serviraju HDZ u Vladi i Božo Petrov u Saboru«, poručio je predsjednik IDS-a ponovivši kako IDS neće dati podršku HDZ-ovoj većini niti Vladi jer IDS ne koalira sa strankama desnice te podsjetio kako je IDS jedina stranka koja nikad nije koalirala s HDZ-om ni s bilo kojom drugom desnom strankom, na bilo kojoj razini.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.