Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 10° 6
Sutra: 10° 10° 6
25. siječnja 2020.
Predsjednički kandidat u Dubrovniku

Milanović: Plenković je o Tuđmanu imao najgore moguće mišljenje

Foto Goran Stanzl/PIXSELL
Foto Goran Stanzl/PIXSELL
Autor:
Objavljeno: 7. prosinac 2019. u 22:31 2019-12-07T22:31:00+01:00

»To je neiskreno. Moj pozdrav i razdragani mah novom ljubitelju Franje Tuđmana. Znamo tko je Plenković. On o Tuđmanu ima najgore moguće mišljenje, lošije nego ja«, rekao je Milanović

DUBROVNIK Predsjednički kandidat SDP-a Zoran Milanović rekao je u subotu na predizbornom skupu u Dubrovniku kako Andrej Plenković, kojeg zna četvrt stoljeća, o Franji Tuđmanu nikad nije imao lijepe riječi, već najgore moguće mišljenje.

Milanović je napomenuo kako mu je jako simpatično gledati kako su ljudi poput 'novoprobuđenog i novopečenog štovatelja Franje Tuđmana' Andreja Plenkovića, za koje zna tko su i što su, razvili duboki afinitet i afekt prema Franji Tuđmanu.

»To je neiskreno. Moj pozdrav i razdragani mah novom ljubitelju Franje Tuđmana. Znamo tko je Plenković. On o Tuđmanu ima najgore moguće mišljenje, lošije nego ja«, rekao je Milanović.

Predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković je u subotu u Splitu na svečanoj akademiji u povodu 20. godišnjice smrti prvoga hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana istaknuo kako je Tuđman imao ne samo potporu naroda, nego i Katoličke crkve te da je bio istinski hrvatski suverenist koji je tu zadaću ispunio kada je trebalo.

»Bio je vizionar, državnik i čovjekom koji je u najzamršenijim povijesnim okolnostima pronašao snage i prepoznao veliki prijelomni trenutak na europskom kontinentu da realizira svoju ideju slobodne i samostalne hrvatske države«, rekao je, uz ostalo, Plenković.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.