Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 7° 1
Sutra: 7° 7° 1
31. ožujka 2020.
Završila sjednica

Josip Đakić ostaje na čelu HVIDR-e, traže sastanak s DORH-om oko Pupovca

Foto Davor Kovačević
Foto Davor Kovačević
Autor:
Objavljeno: 3. listopad 2019. u 16:09 2019-10-03T16:09:00+02:00

Josip Đakić ostaje na čelu HVIDR-e, odlučeno je na izvanrednoj sjednici svih tijela ove udruge, a odluka je jednoglasna.

- Poštujemo odluku većine, sve smo dogovorili i sve je u redu.", kazao je predsjednik Glavnog odbora HVIDR-e Josip Periša za N1.

"Demokratska rasprava, kao i kritika uvijek bi trebala donositi dobre rezultate. Jedan drugoga moramo razumjeti i poštivati. Tražimo sastanak s predsjednikom Vlade, predsjednikom Sabora i glavnim državnim odvjetnikom i u vezi predmeta oko kojega je nastao najveći spor, a to je gospodin Pupovac kao i u predmetu ratnih zločina koji kroz izvješća vidimo da nisu dovoljno brzo i kvalitetno odrađena", nadovezao se predsjednik HVIDR-e Josip Đakić.

Đakić je kazao da će, koliko je on informiran, u narednih nekoliko dana doći do tog sastanka.

Na pitanje Josipu Periši stoji li još uvijek zahtjev za raskidom koalicije s Miloradom Pupovcem, Periša je kazao kako zahtjev i dalje stoji te da nije opozvan.

Đakić je rekao kako prema zaključcima Glavnog odbora izvidi DORH-a traju predugo i kako zbog toga traže sastanak s glavnim državnim odvjetnikom Draženom Jelenićem.

Josip Periša, upitan o tome je li dobivao prijetnje od predsjedničinog savjetnika Ante Deura, nije htio ništa komentirati.

"Ja bih ostavio da zatražite očitovanje od DORH-a", kazao je zaključno Periša.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.