Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 10° 6
Sutra: 10° 10° 6
6. prosinca 2019.
Smjena šefa parlamenta

Jandroković tvrdi da ima potpise: Petrov više ne može biti šef Sabora

Gordan Jandroković, Foto: M. GRACIN
Gordan Jandroković, Foto: M. GRACIN
Autor:
Objavljeno: 28. travanj 2017. u 15:50 2017-04-28T15:50:12+02:00

Smatramo da su se stekli uvjeti da Božo Petrov više ne bude predsjednik Sabora. On više nema potporu natpolovične većine Sabora, rekao je Jandroković

Glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković izjavio je kako Božo Petrov više nema legitimitet da bude predsjednik Sabora.

"Smatramo da su se stekli uvjeti da Božo Petrov više ne bude predsjednik Sabora. On više nema potporu natpolovične većine Sabora. U ovom trenutku je naš zadatak bio da skupimo dovoljan broj potpisa da pokažemo da Petrov nema potporu", kazao je HDZ-ov Gordan Jandroković, a prenosi N1.
"Čuo sam danas njegovu izjavu da je utvrdio dnevni red. Mi očekujemo da će ipak uvažiti ovu činjenicu da više nema legitimitet za ovu poziciju i to bi trebala biti prva točka dnevnog reda. Zahtjev smo predali. Točka o ministru Mariću mora i bit će raspravljena u zadanom roku, sve će to doći na red. Ne želimo izbjeći tu raspravu. Petrov bi trebao uvažiti da nema više potporu, a mi želimo raščistiti tu podvalu da postoji neka veza između nas i Agrokora i očekujemo od Petrova da se ponaša u skladu s demokratskim pravilima  ", poručio je Jandroković.
Prema njegovoj izjavi potpise za smjenu šefa Sabora dali su i zastupnici IDS-a, HNS-a, manjina i stranke Milana Bandića.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.