Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 11° 1
Sutra: 11° 11° 1
9. prosinca 2019.
HNS otvorio karte

Ivan Vrdoljak protiv svih: 'Glasat ćemo protiv Petrova, ali i Marića i Dalić. Svi trebaju pasti'

Foto Patrik Maček / PIXSELL
Foto Patrik Maček / PIXSELL
Autor:
Objavljeno: 29. travanj 2017. u 16:10 2017-04-29T16:10:00+02:00

Potekao je iz Hrasta i Grozda i glavni savjetnici su mu klerikantski ideolozi i sada pretrčava SDP-u. Želim ga srušiti, jer moje povjerenje nije nikada imao niti će ga imati, kaže Vrdoljak o Petrovu

Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak najavio je u subotu da će HNS glasovati za opozive HDZ-ovih ministara Martine Dalić i Zdravka Marića te Mostovog predsjednika Sabora Bože Petrova, jer smatra da su potpuno jednako odgovorni za političku gospodarsku i financijsku krizu u koju su koalicija HDZ-a i Mosta doveli Hrvatsku.

»Svi trebaju pasti i ne zaslužuju voditi ovu državu, jer nisu riješili ni jedan problem u 18 mjeseci«, istaknuo je Vrdoljak na konferenciji za novinare.

Najavio je da neće podržati nikoga koga HDZ predloži za budućeg predsjednika Hrvatskog sabora.

»Nećemo podržavati ni bilo koji prijedlog HDZ-a za budućeg predsjednika Sabora, a naše glasovanje za opoziv Bože Petrova ni u kojem smislu ne znači podršku HDZ-u, nego uskraćivanje podrške čovjeku koji je zajedno s Tomislavom Karamarkom zaustavio kurikularnu reformu iz ideoloških razloga zajedno s Karamarkom i koji nije realizirao ni jednu reformu ni obećanje iz predizborne kampanje«, rekao je Vrdoljak.

Pozvao je kolege iz SDP-a da ne podržavaju Petrova za predsjednika Sabora, jer, kaže, »on to ne zaslužuje, jer on nije otvorena i tolerantna Hrvatska kakvu mi želimo i čovjek koji bi u bilo kojoj situaciji imao i najmanju šansu voditi Hrvatsku u pravom smjeru«.

»Potekao je iz Hrasta i Grozda i glavni savjetnici su mu klerikantski ideolozi i sada pretrčava SDP-u. Želim ga srušiti, jer moje povjerenje nije nikada imao niti će ga imati. Ne želimo da nas bilo tko u bilo kojem trenutku povezuje s vladajućom koalicijom. Ako je već Most promijenio strateškog partnera iz SDP-a u HDZ, treba pitati njih zašto su to učinili, a mi svoj jasan stav imamo«, poručio je Vrdoljak.

Most je, nastavio je Vrdoljak, »u 18 mjeseci dva puta koalirao s HDZ-om, ismijavao SDP, HNS i Milanovića, doveo nas je nekoliko puta u vrlo apsurdne političke situacije«.

»Prestanite politički silovati HNS, dosta je politike alibija, jer kad nešto kažemo, iza toga stojimo svojim riječima, djelima i ponosni smo na to. Nemojte nam dirati no što je najvrjednijie – dosljednost i jasne poruke«, poručio je Vrdoljak.

Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak je, na novinarski upit, rekao kako može u potpunosti isključiti mogućnost da će nakon izbora podržati manjinsku HDZ-ovu vladu.

Na pitanje dogovaraju li se s SDP-om, rekao je kako se s predsjednikom SDP-a Davorom Bernardićem čuje svaki dan, a o daljnjim koracima odlučit će na Predsjedništvu HNS-a.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.