Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 12° 1
Sutra: 12° 12° 1
28. siječnja 2020.
Član saborskog istražnog povjerenstva

Grmoja objavio dokumente na Facebooku: Todorić je Rohatinskog ''držao u šaci''

Foto D. Jelinek
Foto D. Jelinek
Autor:
Objavljeno: 21. studeni 2017. u 21:34 2017-11-21T21:34:00+01:00

Riječ je o ugovoru između Agrokora i tvrtke Romah u vlasništvu supruge Željka Rohatinskog, a Grmoja ističe da je iz njega vidljivo da je Agrokor tu tvrtku kupio za 3,85 milijuna kuna, a ne za jednu kunu kako je bivši guverner HNB-a 16. studenog svjedočio pred povjerenstvom

 Član saborskog istražnog povjerenstva za Agrokor Nikola Grmoja (Most) objavio je u utorak navečer na facebooku dokumente za koje tvrdi da dokazuju kako je Ivica Todorić bivšeg guvernera HNB-a Željka Rohatinskog »držao u šaci« te da je Rohatinski lagao o prodaji Agrokoru propale tvrtke u vlasništvu njegove supruge Marije Rohatinski.

Riječ je o ugovoru između Agrokora i tvrtke Romah u vlasništvu supruge Željka Rohatinskog, a Grmoja ističe da je iz njega vidljivo da je Agrokor tu tvrtku kupio za 3,85 milijuna kuna, a ne za jednu kunu kako je bivši guverner HNB-a 16. studenog svjedočio pred povjerenstvom.
»Svjedok istražnog povjerenstva za Agrokor, bivši guverner HNB-a Željko Rohatinski, pravi je primjer da povjerenstvo itekako ima smisla i da je njegova uloga u rasvjetljavanju političke pozadine presudna«, navodi Grmoja.

Grmoja podsjeća da je na svjedočenju na povjerenstvu nakon više od pola sata ispitivanja upravo o tvrtki njegove supruge Rohatinski uporno ponavljao da je Agrokor kupio Romah za jednu kunu, zajedno s njezinim gubicima i jednom nekretninom, obiteljskom kućom obitelji Rohatinski, procijenjenom na oko dva milijuna kuna.
»Vrijeme kupoprodajnog ugovora poklapa se s priznanjem Rohatinskog da su ga Todorić, Karamarko i Kujundžić nagovarali na politički angažman. Imao sam osjećaj da ga je na to priznanje potakla upravo činjenica što ga je Ivica Todorić držao u šaci, jer mu je kupnjom firme sačuvao krov nad glavom«, napominje Grmoja.
Bivši guverner HNB-a Željko Rohatinski pred saborskim istražnim povjerenstvom svjedočio je 16. studenoga te je uz ostalo ustvrdio da su ga Ivica Todorić, Tomislav Karamarko i Milan Kujundžić nagovarali da se politički angažira.

Na pitanje u kakvom stanju je bila tvrtka njegove supruge kada ju je kupio Agrokor, Rohatinski je kazao da je tvrtka vrijedila toliko koliko je za nju i plaćeno, a to je jedna kuna.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
U Rijeku stiže PauzaGO: nova usluga omiljene Pauze