Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 8° 2n
Sutra: 8° 8° 2n
10. prosinca 2019.
Šef SDP-a

Bernardić: SDP ne namjerava "držati ljestve" HDZ-u koji štiti mutne interese

Davor Bernardić, Foto: D. KOVAČEVIĆ
Davor Bernardić, Foto: D. KOVAČEVIĆ
Autor:
Objavljeno: 28. travanj 2017. u 14:58 2017-04-28T14:58:05+02:00

Čelnik SDP-a Davor Bernardić izjavio je u petak da se SDP neće miješati u odnose HDZ i Mosta jer »ne želi biti voajer i viriti nekome u spavaću sobu«, a sasvim sigurno »ne namjerava držati ljestve HDZ-u, koji štiti mutne interese«.

»U brakorazvodnoj parnici HDZ i Most će sami sudjelovati. Ono što su zajedno počeli to moraju i završiti. SDP ne namjerava držati ljestve HDZ-u koji štiti mutne interese. Premijer Andrej Plenković očito štiti mutne interese, i to je ovih dana svima jasno«, rekao je Bernardić novinarima u Saboru.

Ustvrdio je kako je SDP napravio što je mogao, »kad je uočio probleme u tom braku HDZ-a i Mosta, prijavio ih je za nasilje i zatražio smjenu ministra financija«.

Saborski zastupnik SDP-a Peđa Grbin prokomentirao je izjavu razriješenog ministra unutarnjih poslova Vlahe Orepića da »narod više nego ikad treba promptno reagirati jer se radi o svojevrsnoj uzurpaciji vlasti«, kazavši kako je Orepić prekoračio uzuse ponašanja.

»On je, iako razriješen sa dužnosti, ipak bio ministar unutarnjih poslova. Morao bi prije svega voditi računa o tome da je Hrvatska pravna država i da se ovakvi sukobi rješavaju u sklopu upravno-pravnog poretka Hrvatske. Ako je smatrao da je odluka koju je donio predsjednik Vlade nezakonita, ima se pravo obratiti sudu i vidjeti može li ostvariti sudsku zaštitu. Pozivanje građana na ulicu ipak je malo pretjerano«, zaključio je Grbin.

Orepić je u međuvremenu pojasnio da nije pozvao narod na ulice, nego da na izborima jasno kaže sve o štićenju upletenih u aferu Agrokor.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.