Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 11° 6
Sutra: 11° 11° 6
28. siječnja 2020.
Damir Minković

Zaklao teško pokretnu strinu i njenog posinka, dobio 29 godina zatvora

Foto Patrik Maček/Pixsell
Foto Patrik Maček/Pixsell
Autor:
Objavljeno: 22. studeni 2019. u 17:24 2019-11-22T17:24:00+01:00

Damir Minković nepravomoćno je osuđen na 29 godina zatvora zbog teškog ubojstva svoje strine, 76-godišnje Marije Minković i njenog posinka Siniše. Za svako ubojstvo na Županijskom sudu u Zagrebu osuđen je na 15 godina zatvora, ali kazna mu je objedinjena, javljaju 24 sata.

Optužnicom ga se teretilo da je u noći na 24. studenog prošle godine između 23 i 6.30 sati na adresi III. Struge u Zagrebu provalio u kuću strine Marije Minković (77) dok su ona i njezin posinak Siniša (50) bili u sobama.

Nazubljenim nožem s oštricom dugom 19,5 centimetara, tvrdilo je tužiteljstvo, oboje ih je ubio zadavši Mariji četiri rezne rane vrata, a Siniši tri. Potom je, tražeći novac, pretražio ladice u vitrini u dnevnoj sobi, no novac nije pronašao. Stoga je iz Marijina novčanika uzeo nepoznati iznos.

Jutro nakon zločina otputovao je u Beograd kod djevojke, a prije odlaska bacio je korišteno oružje u jedan od kontejnera na okretištu autobusa u Strugama.Tamo su ga istražitelji i pronašli, a vještačenjem je utvrđeno da su Marija i Siniša ubijeni upravo tim nožem.

Sudili su mu za dva teška ubojstva jer je Marija Minković bila teško pokretna i starije dobi te je ubijena iz koristoljublja, dok je njezin posinak ubijen na okrutan način, odnosno zbog rana koje je zadobio prije smrti jako je patio.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
U Rijeku stiže PauzaGO: nova usluga omiljene Pauze