Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 12° 4
Sutra: 12° 12° 4
17. siječnja 2020.
Novo uhićenje

'Svima ću reći što si učinio': Muškarac koji je bacio opasni otpad u Čavlima bio je žrtva iznude

Foto Roni Brmalj
Foto Roni Brmalj
Autor:
Objavljeno: 23. studeni 2019. u 8:12 2019-11-23T08:12:03+01:00

Sumnjiči se da je tijekom mjeseca listopada ove godine, u nekoliko navrata na području Čavala i Rijeke, od 67-godišnjeg hrvatskog državljanina tražio da mu preda 20.000 kuna

RIJEKA  Služba općeg kriminaliteta Policijske uprave primorsko-goranske provela je kriminalističko istraživanje nad 29-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela iznude.

Sumnjiči se da je tijekom mjeseca listopada ove godine, u nekoliko navrata na području Čavala i Rijeke, od 67-godišnjeg hrvatskog državljanina tražio da mu preda 20.000 kuna.

Pri tom se lažno predstavljao i ozbiljno mu prijetio, kao i da će ga prijaviti policiji budući je znao kako je 67-godišnjak jedan od sudionika počinjenja kaznenog djela ugrožavanje okoliša otpadom na području Čavala.

Iz straha za svoju i sigurnost svoje obitelji, spomenuti 67-godišnjak mu je predao 15.000 kuna. Nakon završetka kriminalističkog istraživanja, pod sumnjom u počinjenje navedenog kaznenog djela iznude, 29-godišnjak je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu.

To je nastavak sage o šestorici kazneno prijavljenih zbog ugrožavanja okoliša otpadom, od kojih su dvojica u bijegu i za koje je određen istražni zatvor.

Za četvoricu kazneno prijavljenih nije određen istražni zatvor, nakon što su završili u pritvoru, pa će se braniti sa slobode.

Osim kaznenog postupka teško će im pasti i to što će morati nadoknaditi štetu od skoro 400.000 kuna koju su počinili jer su načelnica Općine Čavle, Ivana Cvitan-Polić i gradonačelnik Grada Kraljevice Dalibor Čandrlić, naglasili da su općine na čijem su čelu morale sukladno važećim zakonskim propisima propisno zbrinuti predmetni otpad.

Načelnica Cvitan-Polić naglasila je da će svim pravnim sredstvima pokušati od šestorke naplatiti materijalnu odštetu.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.