Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 9° 1
Sutra: 9° 9° 1
8. prosinca 2019.
Član paragliding kluba Flumen pao na nepristupačan teren

HGSS spasio teško ozlijeđenog paraglidera u zaleđu Crikvenice

Ilustracija / Foto HGSS
Ilustracija / Foto HGSS
Autor:
Objavljeno: 26. srpanj 2013. u 0:12 2013-07-26T00:12:00+02:00

Pao je na nepristupačan teren 40-ak metara ispod grebena i slomio obje potkoljenice. Zbog obilnog krvarenja, pozvan je vojni helikopter iz Splita, a istodobno je krenula akcija spašavanja sa zemlje, u kojoj je sudjelovalo 17 članova riječkog HGSS-a. Ozlijeđeni je prebačen u riječku bolnicu

ZAGREB Pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS), uz pomoć vojnog helikoptera spasili su danas teško ozlijeđenog paraglidera koji je pao u zaleđu Crikvenice.

Član paragliding kluba Flumen kasno poslijepodne je uzletio s uzletišta Tribalj, a pao je svega kilometar dalje, na nepristupačan teren 40-ak metara ispod grebena i slomio obje potkoljenice.

Zbog obilnog krvarenja, pozvan je vojni helikopter iz Splita, a istodobno je krenula akcija spašavanja sa zemlje, u kojoj je sudjelovalo 17 članova riječkog HGSS-a.

Helikopterska ekipa s posadom i liječnicom svega desetak minuta prije mraka uspjela se spustiti do ozlijeđenog, kojemu su sanirane ozljede, nakon čega je helikopterom transportiran do bolnice u Rijeci, doznaje se u HGSS-u.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.