Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 11° 1
Sutra: 11° 11° 1
26. veljače 2020.
Javna osuda

Governors Awards u sjeni seks skandala: 'Mnogi u Holywoodu su loše osobe'

Reuters
Reuters
Autor:
Objavljeno: 12. studeni 2017. u 18:52 2017-11-12T18:52:31+01:00

Velika hollywoodska imena okupljena u subotu navečer na dodjeli Governors Awards jednoglasno su pozitivnim ocijenili razotkrivanje nagomilanih seksualnih skandala i nadaju će okončanju desetljeća seksualnih zlostavljanja.

Nekoliko redatelja je objasnilo da žele da optužbe protiv Harveya Weinstiena, Kevina Spaceya i drugih unesu duboke promjene mentaliteta i omoguće zaštitu mladih u filmskom svijetu.

James Gunn, redatelj »Čuvara galaksije« je ta otkrića ocijenio pozitivnima za filmsku industriju. »To postoji odavno, prekidalo je radne procese, štetilo kreativnosti i sprečavalo zarade, nije bilo dobro za nas«, rekao je za AFP.

»Mnogi u Hollywoodu su loše osobe i to je sada jasno«, rekao je.

Denis Villeneuve, kanadski redatelj »Zatvorenika« i »Blade Runnera 2049«, je zadovoljan što su žrtve seksualnih zlostavljanja konačno progovorile. »Hollywood je zrcalo društva, nadam se da će se ono što se ovdje otkriva proširiti na društvo«.

Andy Serkis, koji je glumio Golluma u »Gospodaru prstenova« se nada da će biti razotkrivene i političke sredine. »Nadam se da će nešto dobro na kraju ostati, da se ljudi koji zlorabe svoju moć, netolerantni, zvjeri i predatori više neće moći lako izvući«, zaključio je.

Na godišnjoj dodjeli Governors Awards je počasnog Oscara dobio glumac Donald Sutherland (82) i četverica drugih filmaša.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.