Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 10° 3n
Sutra: 10° 10° 3n
10. prosinca 2019.
Save The Day

Hollywoodske zvijezde pozivaju birače da ne glasaju za Donalda Trumpa

Reuters
Reuters
Autor:
Objavljeno: 22. rujan 2016. u 10:51 2016-09-22T10:51:34+02:00

Hollywoodske zvijezde, među kojima Robert Downey Jr i Scarlett Johansson, video porukom objavljenom u srijedu pozivaju Amerikance da se upišu na biračke popise kako bi mogli izaći na izbor u studenome, istodobno ih pozivajući da ne glasaju za Donalda Trumpa.

Riječ je o inicijativi »Save the Day«, povjerenstvu za političku akciju koje pomaže u financiranju kampanje jednoga kandidata, u ovome slučaju demokratske kandidatkinje Hillary Clinton.

Odbor je utemeljio američki redatelj Joss Whedon, a video snimka započinje kao poruka tog javnog servisa čiji je jedini cilj potaknuti Amerikance da se prijave i upišu na izborne popise.

»U utorak 8. studenoga, ova će zemlja donijeti najvažniju odluku u svojoj povijesti, a vaša je obveza sudjelovati u donošenju te odluke«, poručuju jedan za drugim Downey Jr i Scarlet Johansson.

No uskoro se ton i ozračje poruke mijenjaju, a birači se pozivaju da ne glasuju za republikanskog kandidata Donalda Trumpa, ne spominjući izrijekom njegovo ime. »Možemo okončati noćnu moru i prije nego što započne«, kaže glumica Julianne Moore.

Među glumicama koji su sudjelovali u video poruci pojavljuju se James Franco, Don Cheadle, Stanely Tucci, Mark Ruffalo, Martin Sheen i Neil Patrick Harris.

Želeći unijeti malo humora u poruku, akteri video snimke gledateljima i biračima obećavaju da će, ukoliko se njihovi sugrađani upišu na izborne popise, glumac Mark Ruffalo u njegovu idućem filmu odigrati scenu potpuno gol.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.