Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 8° 4n
Sutra: 8° 8° 4n
27. siječnja 2020.
Ususret dodjeli Oscara

Zlatna malina za najgori film dodijeljena "Hillarynoj Americi"

Zlatna malina za najgori film dodijeljena "Hillarynoj Americi"
Zlatna malina za najgori film dodijeljena "Hillarynoj Americi"
Autor:
Objavljeno: 25. veljača 2017. u 17:26 2017-02-25T17:26:15+01:00

»Hillary's America« dobitnik je ovogodišnje Zlatne maline za najgori film, a s filmskim ostvarenjem »Batman v Superman« dijeli broj osvojenih Malina – svaki po četiri

LOS ANGELES Dokumentarni film koji kritizira američku demokratsku predsjedničku kandidatkinju Hillary Clinton, »Hillary's America« dobitnik je ovogodišnje Zlatne maline za najgori film, a s filmskim ostvarenjem »Batman v Superman« dijeli broj osvojenih Malina – svaki po četiri.

Proglašenje najgorih filmskih ostvarenja, glumaca, scenarija, redatelja i ostalih filmskih stvaratelja tradicionalno se održava dan prije objave najprestižnije američke filmske nagrade Oscar.

Redatelj filma o Hillary Clinton Dinesh D'Souza osvojio je Razzie za najgoreg glumca/naratora i za najlošijeg redatelja, zajedno s Bruceom Schooleyem koji uz njega potpisuje režiju.

Becky Turner dobila je Zlatnu malinu za najgoru glumicu u D'Souzinom i Schooleyevom dokumentarcu koji je tijekom prošlogodišnjeg prikazivanja u sjevernoameričkim kinima zaradio skromnih 13 milijuna dolara.

Po broju osvojenih Zlatnih malina (4) spomenutom D'Souzinom filmu konkurira film »Batman v Superman«. Jednu je dobio za najgori scenarij, potom za najgori nastavak, remake, spin-off, rip-off te u kategoriji najgoreg filmskog para/grupe (Ben Affleck i Henry Cavill).

Razzie Redeemer nagradu ove je godine uvjerljivo osvojio glumačko-redateljski veteran Mel Gibson, čija je ratna drama »Hacksaw Ridge« nominirana za šest Oscara.

O tome u kojoj su mjeri bili loši filmovi prikazivani prošle godine govori i to što su organizatori dodjele odlučili proširiti broj nominacija u pojedinim kategorijama s ranijih pet na šest nominiranih.

Kipić Zlatne maline stoji oko pet dolara i u obliku je »maline veličine loptice za golf« koja se nalazi na roli filma od 8 mm, a cijela je obojana zlatnom bojom.

Naziv raspberry (malina) koristi se u izrazima u kojima se želi uskratiti poštovanje, poput »blowing a raspberry«. Naime, u slangu ta fraza (blowing a raspberry ili blowing a strawberry) znači proizvoditi zvuk sličan ispuštanju vjetrova, s ciljem da se jedna ili više osoba ismiju.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
U Rijeku stiže PauzaGO: nova usluga omiljene Pauze