Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 11° 6
Sutra: 11° 11° 6
25. veljače 2020.

Pet pravila kojih se treba držati kod uređenja radnog kutka

Pet pravila kojih se treba držati kod uređenja radnog kutka
Pet pravila kojih se treba držati kod uređenja radnog kutka
Objavljeno: 14. rujan 2017. u 15:32 2017-09-14T15:32:48+02:00

1 Radni stol bi trebao biti ispod ili pokraj prozora, a svjetlost treba dopirati s lijeve strane osim u slučaju kada je dijete ljevoruko. Osim prirodne svjetlosti, na stolu treba biti i stolna lampa koja će izravno osvjetljavati radnu površinu.

2 Otvaranje i zatvarenje prozora ne smije prouzročiti stalno pomicanje predmeta na stolu. Također, stol je potrebno smjestiti tako da dijete ima pogled na ulazna vrata sobe.

3 Radni stol treba biti dovoljno velik, a najmanja potrebna dužina je 100 cm te dubina stola od 60 do 70 cm. Kompjutorski stolovi moraju biti širi, njihova optimalna dužina je 150 cm.

4 Radna stolica mora biti udobna, no prije svega dovoljno visoka kako bi se sjedilo u što prirodnijem položaju. Stolice podesive po visini uvijek su dobar izbor, osobito kod višesatnog učenja.

5 Školski pribor treba biti djetetu nadohvat ruke i uredno sortiran kako bi svi predmeti bili uvijek lako dostupni. Osim ormarića s ladicama postavljenim uz stol ili ispod njega, vrlo su praktične i police iznad stola. Pano za crteže, fotografije i poruke omogućit će djetetu da izrazi svoju osobnost i kreativnost.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.