Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 11° 1
Sutra: 11° 11° 1
21. studenoga 2019.

Otimači pažnje: Zaboravite na pozive, poruke, chatanje, surfanje i slične radosti dok učite

iStock
iStock
Autor:
Objavljeno: 6. rujan 2017. u 20:21 2017-09-06T20:21:00+02:00

Ako vam se čini glupo, teško ili nemoguće, zapamtite: učenje ne mora biti mučenje ako se dobro organizirate, jer nije bitno koliko ćete vremena provesti za knjigom, već je bitno da to vrijeme srcem, dušom i tijelom budete posvećeni učenju

Kad krenete učiti, ne radite to zbog nikoga drugoga, nego zbog sebe. I zato odlučite ne samo učiti, nego – naučiti. A najbolji i najkraći put za to je dobro se koncentrirati.

Zato, očistite radni stol da bude uredan, osvijetlite ga da ne zaspete i ne pokvarite oči dok učite, stišajte glazbu, ugasite televizor. I jedna velika, veelika žrtva: zaboravite na kompjutor i mobitel dok učite!! Pozivi, poruke, chatanje, surfanje i sve slične radosti snažni su otimači pažnje i jedini način da se koncentrirate na učenje je da ih dok učite udaljite od sebe i stavite »na čekanje«.

Ako vam se čini glupo, teško ili nemoguće, zapamtite: učenje ne mora biti mučenje ako se dobro organizirate, jer nije bitno koliko ćete vremena provesti za knjigom, već je bitno da to vrijeme srcem, dušom i tijelom budete posvećeni učenju. A kada nakon učenja upalite komp i mobitel, uskočite na chat, odgovorite na poruke, odete na spoj ili trening, znat ćete da ste u međuvremenu obavili veliku stvar, da ste jednu mučnu lekciju odvalili, naučili.

A svaki i najmanji korak u tom smjeru učinit će vas zadovoljnijim, sretnijim i ponosnijim.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.