Ideja

Jelo na žlicu: Maneštra od graška i krumpira

P. N.

Foto Istock

Foto Istock

Poslužena s kuhanom šunkom ova maneštra može biti i lagan samostalni obrok



Maneštra od graška i krumpira pravo je toplo predjelo, a posluženo s kuhanom šunkom može biti i lagan samostalni obrok koji će vas zagrijati tijekom prohladnog proljetnog dana.


Sastojci za 2 osobe: 200 g graška, 200 g krumpira, 1 ljutika, 2 žlice maslinova ulja, 2 režnja češnjaka, 1 l povrtnog temeljca, sol, svježe mljeveni papar, 80 g tjestenine za maneštru


Priprema: Krumpir oguliti i narezati na kockice. Ljutiku oguliti i sitno nasjeckati. Na maslinovom ulju dinstati ljutiku i češnjak u komadu. Dodati krumpir, promiješati i nakon par minuta ubaciti grašak. Pažljivo miješati i nakon nekoliko minuta podliti temeljcem. Začiniti solju i paprom, poklopiti i kuhati 10 minuta na laganoj vatri.




Nakon isteka zadanog vremena dodati 4 do 5 kacijola temeljca. Kada zakuha, ubaciti tjesteninu i kuhati koliko piše na pakiranju. Kada je tjestenina kuhana po želji dodati još temeljca, regulirati sol i poslužiti toplo.