Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 13° 1
Sutra: 13° 13° 1
19. studenoga 2019.
Ispis članka: Ideja za ručak: Pileća prsa sa slanutkom i gljivama - Novi List

NoviList.hr

Ideja za ručak: Pileća prsa sa slanutkom i gljivama

Jeftino i sezonski

16. rujan 2017 08:00

Napisao: P. N.

Ovo jelo možete poslužiti samostalno ili uz rižu na maslacu

Vrganji su našli svoje mjesto u kombinaciji s piletinom i slanutkom Foto Arhiva

Lagano jelo jednostavno za pripremu sadrži vrlo malo sastojaka, a gotovo je za samo 40 minuta
Sastojci za 4 osobe: 500 g pilećih prsa, 500 g vrganja, 300 g slanutka iz konzerve, 1 ljutika, mažuran, 50 g škrobnog brašna, 40 g maslaca, crni papar, sol
Priprema: Gljive očistiti i narezati na ploške. Ma polovici navedene količine maslaca dinstati sjeckanu ljutiku, podliti s malo vode i ubaciti gljive. Nakon desetak minuta dinstanja na srednje jakoj vatri, ubaciti ocijeđeni slanutak, začiniti solju, paprom i mažuranom.  
Pileća prsa narezati na trakice, posoliti i uvaljati u škrobno brašno. Popržiti na preostalom maslacu 6 do 7 minuta zatim dodati gljive i slanutak. Kuhati nekoliko minuta i poslužiti s rižom na maslacu.