Foto: iStock
Tražite li ideju za malo drugačiji ručak, vrijeme je da isprobate fini i zdravi losos iz pećnice s dodatkom povrća i začina koji će vašem jelu dati novu dimenziju. Fini ručak gotov je za svega 30 minuta, a u njemu će uživati cijela obitelj.
Sastojci:
500 g lososa, filetiranog na 4 komada
1 tikvica
1 crvena i 1 zelena paprika
1 luk
žlica maslinovog ulja
2-3 žlice svježeg peršina, nasjeckanog na sitno
1 limun, nasjeckan na kriške
1 žličica origana
1 žličica mljevene paprike
1 žličica češnjaka u prahu
sol i papar
Priprema:
1. Pećnicu zagrijte na 200 º C.
2. U manjoj zjdeli pomiješajte začine: origano, mljevenu papriku, češnjak u prahu, sol i papar.
3. Nasjeckajte tikvice, papriku i luk na kockice. Povrće stavite na pladanj za pečenje obložen masnim papirom.
4. Dodajte polovicu mješavine začina i pola žlice maslinovog ulja i dobro promiješajte. Povrće ravnomjerno rasporedite i pecite 10 minuta.
5. Pladanj izvadite iz pećnice i napravite mjesta za filete lososa. Filete istrljajte ostatkom začina i stavite u sredinu pladnja. Poškropite ostatkom maslinovog ulja.
6. Pladanj vratite u pećnicu i pecite 5 -8 minuta ili dok losos ne poprimi smeđu boju.
7. Prije serviranja dekorirajte peršinom i kriškama limuna.
brzi ručak, losos, losos iz pećnice