Ukusno i fino

Fettuccine s piletinom u limunu: Rapsodija okusa i idealna večera za čitavu obitelj

P. N.

Foto: iStock

Foto: iStock

Prednost ove večere je jednostavna priprema te pečenje u samo jednoj tavi.



Večera koja kombinira meso, paštu i povrće u ukusnom umaku, divan je spoj okusa koji neće razočarati nikoga. Prednost ove večere je jednostavna priprema te pečenje u samo jednoj tavi. Britak okus limuna pojačan je prstohvatom bosiljka i odličan je za ove hladnije temperature, kada jedva čekamo pojesti nešto ukusno i toplo. Recept nam stiže s Kid Spota gdje je poseban naglasak na obiteljske večere i pripremu jela koji će oduševiti mlađe članove obitelji.


Sastojci


  • 2 čajne žlice maslinovog ulja


  • 1 kg pilećih prsa


  • 4 režnja češnjaka


  • 1 l vode


  • 250 g pašte fettuccine


  • 2 limuna (iscijediti za sok)


  • 1 čajna žlica pilećeg temeljca


  • 125 g bosiljka


  • 500 g brokula


  • 250 ml mlijeka


  • 1 čajna žličica brašna


  • 125 g parmezana


Priprema


U tavi ili drugoj odgovarajućoj posudi za pečenje, zagrijte ulje i stavite piletinu koju ste prethodno izrezali na kockice. Piletinu pecite dok ne dobije lijepu, tamno žutu nijansu. Zatim ju prebacite u tanjur i pustite sa strane, ali pazite da se potpuno ne ohladi.


U istoj tavi, ali na nižoj temperaturi, bacite češnjak i dodajte vodu u trenutku kada se vašom kuhinjom proširi aroma dinstanog češnjaka. Dodajte paštu, limunov sok, temeljac i bosiljak te stavite poklopac. Pustite da dođe do vrenja i kuhajte oko sedam minuta.




Maknite poklopac i dodajte brokule te ostavite na vatri dvije do tri minute. U posudi, kombinirajte mlijeko, brašno i parmezan. Dodajte u tavu i miješajte dok se umak ne zgusne. Poslužite po želji uz parmezan i dobar vam tek.