Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
24. listopada 2019.
Ispis članka: Sud u Beogradu glatko odbio žalbe Torcidaša, slijedi im protjerivanje - Novi List

NoviList.hr

Sud u Beogradu glatko odbio žalbe Torcidaša, slijedi im protjerivanje

Nema milosti

15. kolovoz 2018 18:50

Napisao: HINA

Od 14 osuđenih na presudu ih se žalilo osam, žalbe su odbijene sedmorici, a presuda je ukinuta samo jednom malodobnom navijaču i on je odmah pušten iz zatvora, prenosi agencija Tanjug objašnjenje Prekršajnog žalbenog sud

Foto Reuters

 Prekršajni žalbeni sud u Beogradu odbacio je žalbe navijača Hajduka iz Splita i potvrdio presudu kojom su osuđeni na po 15 dana zatvora i protjerivanje iz Srbije po isteku kazne, potvrđeno je u srijedu na tom sudu.
Skupini od 14 hajdukovih navijača prekršajne kazne od po 15 dana zatvora uz mjeru protjerivanja iz Srbije izrečena su zbog prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru za »nepristojno, drsko i bezobzirno ponašanje« i incidenata na benzinskoj crpki pored Beograda.

Od 14 osuđenih na presudu ih se žalilo osam, žalbe su odbijene sedmorici, a presuda je ukinuta samo jednom malodobnom navijaču i on je odmah pušten iz zatvora, prenosi agencija Tanjug objašnjenje Prekršajnog žalbenog suda.
Oni su uhićeni po povratku iz Sofije s utakmice Hajduk-Slavija, a Prekršajni sud u Beogradu ih je 4. kolovoza uputio na izdržavanje kazne u zatvor u beogradskom predgrađu Padinska Skela jer žalba na odluku suda nije odlagala izvršenje kazne.

Istodobno im je izrečena i zaštitna mjera jednogodišnjeg protjerivanja s teritorija Republike Srbije, a bit će primijenjena odmah po isteku kazne.
Ostalih 13 navijača iz Hrvatske koji su u tom prekršajnom postupku bili oslobođeni, odgovarali su za kaznena djela, a nakon nagodbe s tužiteljstvom u Beogradu priznali su krivnju za tešku krađu na benzinskoj crpki na proputovanju u Bugarsku, kada su uzeli robu vrijednu oko 1700 eura i nisu platili.
Oni su kažnjeni uvjetno na po šest mjeseci zatvora s dvogodišnjim rokom kušnje, uz protjerivanje iz Srbije na dvije godine.
Beogradski mediji spekuliraju u srijedu o mogućem putu kojim će prolaziti »torcidaši« u Rumunjsku, budući da »Hajduk« u četvrtak u Bukureštu igra utakmicu s klubom «Steaua«.
»Ostaje da se vidi kojim će putem navijači iz Hrvatske proći i kako će se ponašati«, piše portal B92.