Najvažniji zadatak - obnova Gaze

Prva sjednica palestinske vlade nacionalnog jedinstva

Hina

"Najveći prioritet ove vlade je jamčiti stanovnicima Gaze povratak normalnog života i jedinstvo sa Zapadnom obalom", rekao je premijer, a pozdravili dužnosnici Hamasa po njegovom dolasku na prijelaz Erez između Izraela i Pojasa Gaze.



GAZA – Najvažniji je zadatak palestinske vlade nacionalnog jedinstva, koja se u četvrtak sastala prvi put nakon što je osnovana u lipnju, obnova teritorija Gaze opustošenog izraelskim napadima u srpnju i kolovozu.


Palestinska vlada nacionalnog jedinstva sastavljena je u lipnju nakon godina razdora između Hamasa koji je na vlasti u Gazi i Fataha koji upravlja Zapadnom obalom.


To vijeće ministara koje vodi premijer Rami Hamdalah treba konferenciji donatora u nedjelju u Kairu poslati jasnu poruku da će novac za obnovu Pojasa Gaze upotrijebiti odbor neovisnih osoba.




Premijer Hamdalah je istaknuo da je obnova na vrhu popisa prioriteta vlade, nakon analize šteta nastalih u izraelskim bombardiranjima u srpnju i kolovozu.


“Najveći prioritet ove vlade je jamčiti stanovnicima Gaze povratak normalnog života i jedinstvo sa Zapadnom obalom”, rekao je premijer, a pozdravili dužnosnici Hamasa po njegovom dolasku na prijelaz Erez između Izraela i Pojasa Gaze.


Potencijalni donatori strahuju da njihov novac neće biti potrošen na transparentan način, u obnovi teritorija Gaze koje izlazi iz trećeg rata u posljednjih šest godina.