Projekt Bakra, Viškova i Skrada

Znanjem do posla: Besplatno obrazovanje nezaposlenih u Bakru

Sanja Gašpert

Posao će se vjerojatno moći naći i u Industrijskoj zoni / Snimio Silvano JEŽINA

Posao će se vjerojatno moći naći i u Industrijskoj zoni / Snimio Silvano JEŽINA

Poziv je upućen mladima do 29 godina koji su nezaposleni duže od šest mjeseci te osobama starijima od 30 godina nezaposlenima duže od godinu dana, kao i korisnicima zajamčene minimalne naknade

 BAKAR Grad Bakar uputio je poziv nezaposlenim osobama, mladima do 29 godina koji su nezaposleni duže od šest mjeseci te osobama starijima od 30 godina nezaposlenima duže od godinu dana, kao i korisnicima zajamčene minimalne naknade da se uključe u besplatne programe obrazovanja, a s ciljem unapređenja njihovih znanja i vještina putem provedbe verificiranih programa obrazovanja odraslih radi lakšeg zapošljavanja, odnosno približavanja tržištu rada.

Široka edukacija




Svi uključeni korisnici zajamčene minimalne naknade imat će i uslugu mentorstva. Ponuđeni besplatni verificirani programi obrazovanja su bravar (dva polaznika), dadilja (jedan polaznik), gerontodomaćica (tri polaznika), osposobljavanje za rad s motornom pilom (jedan polaznik), osposobljavanje za upravljanje i rukovanje energetskim postrojenjima i uređajima (jedan polaznik), zavarivači MIG MAG postupkom (jedan polaznik), zavarivači REL postupkom (jedan polaznik), zavarivači TIG postupkom (jedan polaznik), rukovatelj viličarom (jedan polaznik), rukovatelj motornom kosilicom (dva polaznika), rukovatelj bagerom (dva polaznika).


Prije provedbe verificiranih programa obrazovanja svi uključeni polaznici proći će i edukaciju općih i komunikacijskih vještina, edukaciju o osnovama upravljanja novcem, poduzetništvu te organizacijskim vještinama.


Socijalni fond


Također, svi uključeni polaznici u programe obrazovanja imat će pokriven trošak prijevoza u visini mjesečne autobusne karte. Prijave i dodatne informacije mogu se dobiti na Grad Bakar: tel. 051/455-743, e-mail: [email protected], 051/455-727; e-mail: [email protected].




Inače, riječ je o zajedničkom EU projektu općina Viškovo i Skrad i Grada Bakra »Znanjem do posla«, koji se u potpunosti (100 posto) financira iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020., a vrijedan je ukupno više od milijun kuna.