Potpisani ugovori

Zaklada FIPRO financira četiri poduzetnička inovacijska projekta s 275.000 kuna

Aneli Dragojević Mijatović

Foto Marko Gracin

Foto Marko Gracin



RIJEKA – Ugovori o financiranju inovativnih projekata poduzetnicima u Primorsko-goranskoj županiji i Gradu Rijeci iz sredstava Zaklade FIPRO, a koji su odabrani temeljem javnog poziva prema kriterijima zaklade, potpisani su prošli petak.


Poduzetnici su se mogli javiti na javni poziv koji je bio otvoren od 22. svibnja do 5. srpnja ove godine i to za financiranje prihvatljivih troškova razvoja i komercijalizacije inovacija u trajanju od šest mjeseci.


U sklopu Javnog poziva za podnošenje zahtjeva za dodjelu financijskih sredstava iz projekta Komercijalizacija inovacija, koji je organiziran u suradnji s Primorsko-goranskom županijom, dodijeljen je iznos od 134.800 kuna poduzeću Adricom d.o.o. za projekt: “Pametna torba sa sustavom prijenosa za korisnike elektromotornih invalidskih kolica”.




U sklopu Javnog poziva za podnošenje prijava za dodjelu nepovratnih subvencija za mjeru Sufinanciranje razvoja komercijalizacije inovativnog proizvoda ili usluga, koji je organiziran u suradnji s Gradom Rijeka sredstva su raspoređena trima poduzetnicima.


Projekt pod nazivom Razvoj programa za računalnu simulaciju interakcije podzemnih i površinskih voda poduzeća Hidromodeling d.o.o. dobit će iznos od 40.017,17 kuna.


Studio Juretić d.o.o. dobiva 50.000 kuna za projekt pod nazivom Take-a-seat – superlagani sklopivi drveni stolac, dok će poduzeće Tao Tech d.o.o. dobiti 49.926 kuna kuna za projekt pod nazivom Nocturiglow – svjetleća boca za uriniranje, navodi se u priopćenju.