Infrastrukturni radovi

U veljači u Kostreni počinje izgradnja rotora Šoići

Barbara Čalušić

Foto Sergej Drechsler

Foto Sergej Drechsler

Osim najavljene izgradnje rotora, u Kostreni je trenutačno tijeku još nekoliko radova na komunalnoj infrastrukturu



KOSTRENA Polovicom veljače trebali bi krenuti i radovi na izgradnji rotora u Šoićima, poručuju iz Općine Kostrena. Posao vrijedan oko dva milijuna kuna Hrvatske ceste ugovorile su s tvrtkom Mikić iz Omišlja dok je nadzor povjeren tvrtki IGH, Poslovna jedinica Rijeka. Rok izvođenja radova je četiri mjeseca, uz poseban režim prometa o kojem će javnost biti na vrijeme obaviještena.


Osim najavljene izgradnje rotora, u Kostreni je trenutačno tijeku još nekoliko radova na komunalnoj infrastrukturu. U Općini priznaju da su se radovi na cesti u Sv. Luciji produljili duže od očekivanog zbog problema s vodovodnim cijevima.


– Sada se očekuje konačni završetak ove dionice i postavljanje završnog sloja asfalta koje ovisi o prognozi. Pripremni radovi skidanja starog sloja asfalta su izvršeni i očekuje se da će u narednih 15-tak dana vremenske prilike omogućiti završetak radova, točnije asfaltiranje, koje nije preporučljivo izvoditi pri niskim temperaturama zbog mogućeg utjecaja na kvalitetu asfalta, objašnjava Dario Modrić, pročelnik općinskog Odjela za komunalije.




Vremenske prilike ipak nisu utjecale na zamjenu javne rasvjete u naselju Vrh Martinšćice gdje su sva postojeća rasvjetna tijela zamijenjena energetski učinkovitijom LED rasvjetom. Javnu rasvjetu uskoro će dobiti i dionica Šetališta kostrenskih pomoraca, na potezu od skretanja za lučicu Stara voda do ulaza u Termoelektranu u duljini od oko pola kilometera čime će ova dionica koja je zbog blizine mora i omiljena rekracijska zona, napokon u potpunosti biti osvijetljena.


– U narednih desetak dana krenut će i radovi na saniranju oborinske odvodnje i završnog sloja asfalta na dijelu nerazvrstane ceste u Randićima na dionici dugoj 260 metara. Ovisno o vremenu, radovi bi trebali biti završeni u roku od dva tjedna, a dio su opsežnijih radova na sanaciji svih nerazvrstanih cesta na području Randića i Urinja koje su u prilično lošem stanju i zahtijevaju pojačano održavanje i značajna sredstva. Sanacija će se izvoditi po fazama, tijekom ove i sljedeće dvije godine kroz izvanredno održavanje nerazvrstanih cesta, kaže Modrić.