Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
6. prosinca 2019.
Ispis članka: 'Susret u sevdahu' u srijedu u HKD-u na Sušaku - Novi List

NoviList.hr

'Susret u sevdahu' u srijedu u HKD-u na Sušaku

Dana nezavisnosti BiH

5. veljača 2018 16:01

Napisao: Andrej Petrak

Uz ansambl Šadrvan KD Ljiljan, na koncertu će nastupiti gosti vrsna pjevačica Milka Čakarun Lenac, Šehad Komić, nenadmašivi kantautor iz BiH, te 14 Strings Duo

Susret u sevdahu 2015. / NL arhiva

RIJEKA Ovogodišnji »Susret u sevdahu« bit će održan u srijedu, 7. veljače, u 19.30 sati u HKD-u na Sušaku, u povodu Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, a u organizaciji Kulturnog društva Bošnjaka i prijatelja »Ljiljan«.

Uz ansambl Šadrvan KD Ljiljan, na koncertu će nastupiti gosti vrsna pjevačica Milka Čakarun Lenac, Šehad Komić, nenadmašivi kantautor iz BiH, te 14 Strings Duo.

Koncertno događanje »Susret u sevdahu« bit će održano pod pokroviteljstvom Savjeta za nacionalne manjine RH, Grada Kastva i Primorsko-goranske županije, a ulaz je besplatan.

Predsjednik KD Ljiljan Zlatan Bakalović pozvao je sve zainteresirane da dođu na koncert i sevdahom napune svoju dušu. Pojasnio je da će i četvrti »Susret u sevdahu«, poput onih ranijih, biti mjestom ne samo predstavljanja bosanske kulture, već i mjesto spajanja više kultura, i to objedinjenih u sevdahu kao glazbenom izričaju.

Naglasio je da je lani kao gost nastupio Joso Butorac, a ove će godine imati zadovoljstvo, među ostalima, ugostiti Milku Čakarun Lenac, koja, kaže, pjevanje sevdaha vidi kao osobni izazov.

»Susret u sevdahu« najavili su i predsjednik Vijeća bošnjačke nacionalne manjine za Grad Rijeku Mensur Ferhatović, te zamjenica mu Emina Jusufpahić, ujedno suorganizatori ove manifestacije.

Oni su iskoristili prigodu najaviti i druga događanja u okviru proslave Dana nezavisnosti BiH, kao što su predavanje novinara i diplomata Zlatka Dizdarevića o stanju i perspektivama Bosne i Hercegovine.

Pred KD Ljiljan u travnju je niz događanja kojim će obilježiti petu obljetnicu uspješnog djelovanja ovog društva koje okuplja Bošnjake i njihove prijatelje iz Primorsko-goranske županije.