Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 5° 2n
Sutra: 5° 5° 2n
18. prosinca 2018.
Ispis članka: RIJEČANI, OPREZ Zaštitite cijevi od hladnoće i prilagodite sustave toplinske energije. Evo što napraviti - Novi List

NoviList.hr

RIJEČANI, OPREZ Zaštitite cijevi od hladnoće i prilagodite sustave toplinske energije. Evo što napraviti

Upozorenja komunalnih društava

23. veljača 2018 15:00

Napisali: Ljiljana Hlača , P. N.

Preporuka je da se ispusti voda iz nezaštićenih slavina i cijevi (kao što su vrtne instalacije), te da se zatvore prozori u negrijanim dijelovima građevina kroz koje prolazi interna vodovodna instalacija

RIJEČANI, OPREZ Zaštitite cijevi od hladnoće i prilagodite sustave toplinske energije. Evo što napraviti

RIJEKA Za sada nešto oštrija zima nije prouzročila puknuća vodovodnih cijevi po Rijeci i okolici, ali preporuka KD -a Vodovod i Kanalizacija da građani dodatno zaštite internu vodovodnu instalaciju od smrzavanja i dalje je na snazi, saznajemo.Preporuka je da se ispusti voda iz nezaštićenih slavina i cijevi (kao što su vrtne instalacije), te da se zatvore prozori u negrijanim dijelovima građevina kroz koje prolazi interna vodovodna instalacija.Za zaštitu od smrzavanja korisnici mogu koristiti bilo koji termo-izolacijski materijal (stiropor, spužve, kamena vuna i slično), navode u KD Vodovodu i Kanalizaciji.Ovo komunalno poduzeće još je tijekom listopada i studenog 2017. godine pravovremeno postavilo zaštitu od smrzavanja u svim vodomjernim oknima te tako propisno zaštitilo vodomjere u zonama u kojima se može očekivati njihovo smrzavanje pri niskim temperaturama.

Energo: Prilagoditi sustav toplinske energije

"Zbog učestalih najava od strane nadležnih meteoroloških službi kako je u narednih nekoliko dana moguća pojava izrazito niskih vanjskih temperatura zraka u Rijeci i okolici, savjetujemo vam da, gdje god to distribucijski sustav omogućuje, tj. gdje područna toplana radi u 24-satnom režimu, tijekom noći održavate vaš sustav unutarnjih instalacija centralnog grijanja toplim.

Dovoljno je da sustav radi i u smanjenom režimu rada, a radi prevencije bilo kakvih mogućih utjecaja vremenskih prilika na ispravnost rada sustava te radi sprječavanja pothlađivanja zgrade.

Ukoliko bude potrebno, molimo vas da se obratite vašim ovlaštenim serviserima unutarnjih instalacija, a za bilo kakve dodatne savjete i informacije možete se obratiti i nadležnim službama Energa d.o.o.", navodi se u priopćenju Energa.