Mjesna samouprava

Poropat najavio: Izbori za mjesne odbore 25. studenoga

Damir Cupać

Foto V. Karuza

Foto V. Karuza



RIJEKA Predsjednik Gradskoga vijeća Andrej Poropat najavio je da bi gradski parlament na sljedećoj sjednici trebao prihvatiti odluku o raspisivanju izbora za mjesnu samoupravu, a građani će na birališta izaći 25. studenoga 2018. godine, kada će birati nova vijeća u 34 mjesna odbora. Dodao je da će nastojati u svome radu što više komunicirati s građanima pa je najavio i termin za primanje građana.


– Od sljedeće srijede na Korzu 16 u uredu predsjednika Gradskog vijeća na drugom katu od 15 do 16 sati primat ću građane. Želim iz prve ruke čuti njihove probleme i prijedloge. Gradska uprava treba im se približiti – naveo je Poropat.


Predsjednik Gradskoga vijeća pojasnio je da je nezavisni vijećnik Josip Kukuljan krajem kolovoza ove godine prešao u Most koji će sada imati dva vijećnika, a od događanja na sjednici gradskog parlamenta izdvojio je Aktualni sat i nekoliko točaka dnevnog reda.




– Na Aktualnom satu raspravljat će se o podizanju optužnice protiv Vladimira Benca, o »3. maju«, a vijećnici su pokazali zanimanje za nabavku jakni i suncobrana za tvrtku Rijeka plus. Pozivam i sve pripadnike mlađe generacije da se kandidiraju i izađu na izbore za Savjet mladih jer su nam potrebni oni koji su ideološki neopterećeni. Očekuje nas rasprava o izvršenju proračuna koji pokazuje da se gospodarstvo oporavlja, ali da je porezna reforma bila loša za gradski proračun te prihvaćanje odluke o subvencioniranju privatnih dječjih vrtića – najavio je Poropat.