Oglas privukao pažnju

Otac brucoša iz Zagreba koji je upisao faks u Rijeci došao na ideju kako rješiti smještaj bez najamnine

Ingrid Šestan Kučić

iStock

iStock

Sin mi se prijavio za domski smještaj u Rijeci, međutim nije ga dobio. Za sada mi se još nitko nije javio na oglas, vjerujem da je ljudima ideja pomalo čudna – pojasnio je otac iz Zagreba



Privatni smještaj može proći i bez najamnine, a riječ je o ideji roditelja jednog novopečenog studenta riječkog Pomorskog fakulteta koji je objavio oglas da traži roditelje iz Rijeke koji šalju studenta na školovanje u Zagreb za zamjenu sobe studentu koji ide na školovanje u Rijeku.


Iako nije htio javno otkriti svoj identitet, otac budućeg riječkog studenta objasnio nam je kako se radi o vrlo jednostavnoj stvari.


– Oboje možemo iznajmiti sobe za najamninu, i ja i roditelji studenta iz Rijeke koji ide u Zagreb, ali može se i izbaciti novac iz igre i samo zamijeniti sobe. Moj sin kreće studirati u Rijeku, a znamo da je broj onih koji iz Rijeke idu studirati u Zagreb daleko veći. Sin mi se prijavio za domski smještaj u Rijeci, međutim nije ga dobio. Za sada mi se još nitko nije javio. Vjerujem da je ljudima ta ideja pomalo čudna – pojasnio je otac.