Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
17. listopada 2019.
Ispis članka: Olimpijska arena na Korzu - Novi List

NoviList.hr

Olimpijska arena na Korzu

Hrvatski olimpijski dan

10. rujan 2012 18:17

Napisao: HINA

Na Korzu su predstavljena 23 sporta koji postoje u Rijeci, a navečer će se premijerno prikazati dokumentarni film »Riječki olimpijci«

Foto P. Fabijan

RIJEKA Proslava Hrvatskog olimpijskog dana, koji se održava u znak sjećanja na 10. rujna 1991. godine kada je u zagrebačkom hotelu Esplanade utemeljen HOO, obilježen je danas na riječkom Korzu predstavljanjem 23 sporta koji postoje u Rijeci, a navečer će se premijerno prikazati dokumentarni film »Riječki olimpijci«.

Program je počeo podizanjem zastave Hrvatskog olimpijskog odbora koju su zajedno podigli kapetan naše zlatne vaterpolo reprezentacije Samir Barać i svjetski prvak u brzom badmintonu Dasen Jardas, praunuk hrvatskog olimpijca Dragutina Ciottija koji je na Igrama 1928. u Amsterdamu osvojio brončanu medalju u gimnastici.

Na otvaranju manifestacije je riječki gradonačelnik Vojko Obersnel kazao da je u sportskim događajima najvažnije  sudjelovati, ali da je uvijek ugodno kad stignu medalje u Hrvatsku, a posebno u Rijeku.

Dokumentarni film »Riječki olimpijci« autora Vanje Vinkovića premijerno će se prikazati na Trsatskoj gradini. Film govori o nastupima riječkih sportaša na olimpijskim igrama od Pariza 1924. do ovogodišnjih Igara u Londonu. Oni su osvojili ukupno 42 medalje od kojih 14 zlatnih, a u filmu govori tridesetak  bivših i sadašnjih sportaša.

SP109PF21
Hrvatski olimpijski dan spektakularno obilježen na riječkom Korzu / Foto Petar FABIJAN