Obnova ambulante

Liječnici preselili u Vatrogasni dom u Dražicama

Sanja Gašpert

Obnova zgrade ambulatne stajat će oko 1,2 milijuna kuna / SNimio Roni BRMALJ

Obnova zgrade ambulatne stajat će oko 1,2 milijuna kuna / SNimio Roni BRMALJ

Privremeno radno vrijeme na novoj adresi bit će ujutro od od 7 do 12 sati s pacijentima, te poslije podne od 13.30 do 19 sati



JELENJE Zbog opsežnih radova na unutarnjem uređenju ambulante u Dražicama, od ponedjeljka, 11. ožujka, doktori opće prakse privremeno se sele u nekadašnji Vatrogasni dom u Dražicama, na adresi Dražičkih boraca 55.


Privremeno radno vrijeme ambulante na novoj adresi bit će u jutarnjoj smjeni od od 7 do 12 sati, s pacijentima, a od 12 do 13 sati su administrativni poslovi. Radno vrijeme poslijepodnevne smjene je od 13.30 do 19 sati s pacijentima, a administrativni poslovi od 13 do 13.30 i od 19 do 19.30 sati.


Podsjetimo, uređenje zdravstvene stanice u Dražicama započelo je krajem prošle godine. U zgradi izgrađenoj 1979. godine planirani su brojni komunalni zahvati, unutarnje uređenje u vidu novih podova, zidova, stolica, sanitarnog čvora i elektroinstalacija, kao i svega onoga što je jelenjskim mještanima potrebno da konačno imaju primjerene uvjete u zgradi staroj 40 godina, a na proljeće stiže novi krov i fasada.




Vrijedna spomena je i činjenica da je Općina Jelenje iz vanjskih izvora za kompletno uređenje dobila više od 50 posto potrebnog iznosa za realizaciju jednog od kapitalnog projekta nove Općinske uprave.


Kako ističu u Općini Jelenje, prema uputama iz EU fondova procjenjuje se kako će se budući troškovi grijanja, hlađenja i općenito energenata smanjiti za minimalno 50 posto, što će u konačnici uvelike olakšati održavanje same zgrade ukupne bruto površine 434,25 m2.


Ukupna vrijednost investicije je više od 1,2 milijuna kuna, od kojih unutarnje uređenje stoji nešto više od 600 tisuća kuna, dok će se na vanjski dio radova potrošiti još dodatnih 600 tisuća kuna. U projekt se uključilo i Ministarstvo hrvatskih branitelja Republike Hrvatske, koje je za pomoć u uređenju i sanaciji sanitarnog čvora izdvojilo 85 tisuća kuna.


U sklopu programa zdravstva, Općina Jelenje je početkom godine ponudila svojim sumještanima i lepezu preventivnih zdravstvenih pregleda – potpuno besplatno ili uz minimalnu nadoplatu, čime je ojačana zdravstvena zaštita na jelenjskom području. Riječ je o specijalističkim ultrazvučnim pregledima vrata, štitne žlijezde, dojki, trbuha, male zdjelice, prepona i pazuha.