Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 3° 3
Sutra: 3° 3° 3
20. siječnja 2019.
Ispis članka: Hrvatski olimpijski dan: Više sportskih rekvizita, manje mobitela - Novi List

NoviList.hr

Hrvatski olimpijski dan: Više sportskih rekvizita, manje mobitela

Promocija sporta na Korzu

10. rujan 2018 23:14

Napisao: Ljiljana Hlača

U podizanju zastave sudjelovali  mladi sportaši – Noemi Šabotić, Dani Semšo, Venio Polić, Zara Žagar, Erol Lisac, Ivano Miljević i Maks Linić Kriste, uz pomoć košarkaša Aramisa Naglića

Predstavljen 21 sport od kenda, košarke, odbojke, juda do tenisa, veslanja... / Snimio Ivica TOMIĆ

RIJEKA Mnoštvo malih sportaša danas je sudjelovalo u programu proslave Hrvatskog olimpijskog dana na Korzu, a središnji događaj ove manifestacije bilo je podizanje olimpijske zastave.

U podizanju zastave sudjelovali su mladi sportaši možda ujedno i budući riječki olimpijci – Noemi Šabotić, Dani Semšo, Venio Polić, Zara Žagar, Erol Lisac, Ivano Miljević i Maks Linić Kriste, a pritom im je pomagao hrvatski košarkaš Aramis Naglić.

Cilj ove manifestacije je poticanje mladih na aktivno bavljenje onim sportovima koji su im na raspolaganju u sredinama u kojima žive.

Hrvatski olimpijski dan, Snimio Ivica TOMIĆ

Podizanju zastave nazočili su predsjednik Riječkog sportskog saveza Samir Barać, riječki gradonačelnik Vojko Obersnel te zamjenik župana PGŽ-a Marko Boras Mandić.

I dok je gradonačelnik Vojko Obersnel tom prilikom ukazao na važnost bavljenja sportom  mladih te naglasio da Riječani imaju raznih mogućnosti za to kao i tradiciju, zamjenik župana Marko Boras Mandić poručio je roditeljima – više sporta, manje pametnih telefona!

Hrvatski olimpijski dan, Snimio Ivica TOMIĆ

– Kupujte djeci više sportskih rekvizita, više lopti, a manje pametnih telefona. A na nama je da osiguramo prostore za rekreaciju, rekao je Marko Boras Mandić.

U sklopu ove »sport revije« na najpopularnijoj riječkoj šetnici predstavljen je 21 sport (od kenda, košarke, odbojke, juda pa do tenisa, veslanja i slično), sport osoba s invaliditetom i program za djecu Sportska početnica.

Brojni treneri i voditelji udruga i klubova bili su na raspolaganju zainteresiranim građanima koji su mogli iz prve ruke dobiti informacije o određenom sportu, a napravljen je i Univerzalni vodič za upis djece u sportske klubove.

U promociji zdravog načina života svoj doprinos su jučer dali i neki aktualni olimpijci pa se tako mogla vidjeti i riječka atletičarka Sara Kolak. U okviru manifestacije na panoima na Korzu postavljena je izložba Hrvatski olimpijski dan na panoima, koja prikazuju sportske trenutke.

Riječko obilježavanja Hrvatskog olimpijskog dana organizirali su Zajednica sportova PGŽ-a i Riječki sportski savez, a sama manifestacija se na ovaj način obilježava još od 2007. godine i to na preporuku Hrvatskog olimpijskog odbora.

Hrvatski olimpijski dan, Snimio Ivica TOMIĆ

Hrvatski olimpijski dan, Snimio Ivica TOMIĆ

Hrvatski olimpijski dan, Snimio Ivica TOMIĆ

Hrvatski olimpijski dan, Snimio Ivica TOMIĆ