Tradicionalna gastrofešta

Građani uživali u besplatnoj marendi na Korzu i Trgu Republike

Sanja Gašpert

Za bakalar na gulaš bilo je potrebno 250 kg bakalara / Snimio Ivica TOMIĆ

Za bakalar na gulaš bilo je potrebno 250 kg bakalara / Snimio Ivica TOMIĆ

Na Gastrofešti je podijeljeno  oko 4.000 porcija friganih ribica, 3.000 porcija bakalara na gulaš, 3.000 čaša crnoga vina, 700 porcija slatkih zalogaja, 3.000 kanape sendviča od bakalara na bijelo i 3.000 čaša žlahtine



RIJEKA Povodom predstojećeg Badnjaka, na Trgu Republike Hrvatske i na riječkom Korzu održana je tradicionalna gastrofešta, u organizaciji Grada Rijeke i Turističke zajednice grada Rijeke, a u suradnji sa Studentskim centrom Sveučilišta u Rijeci i sponzorima.


Na Trgu Republike Hrvatske građanima su se dijelile frigane ribe, a na Korzu bakalar na gulaš te prigodne blagdanske slastice.


Snimio Ivica TOMIĆ


Snimio Ivica TOMIĆ





Kuhari Studentskog centra Rijeka kuhali su bakalar na gulaš, dok je za slastice bila zadužena slastičarna CaoCacao, srdelice je osigurala tvrtka Ugor d.o.o., a uslugu pripreme i friganja pružilo je MP Stina d.o.o.


Na Gastrofešti je podijeljeno oko 4.000 porcija friganih ribica, 3.000 porcija bakalara na gulaš, 3.000 čaša crnoga vina te 700 porcija slatkih zalogaja.


Sponzori ovogodišnje manifestacije bili su Plodine d.d., Brodokomerc Nova d.o.o., Mlinar d.d., slastičarna CaoCacao,  Jamnica d.d. i Tia partner d.o.o. Za pripremu bakalara sponzori su donirali 250 kilograma bakalara, 150 litara maslinovog ulja, 400 kilograma krumpira, 40 kilograma kapule, 10 kilograma češnjaka, 250 litara crnog vina.


Uz navedeno, na Korzu, ispred Narodne čitaonice, podijeljeno je 3.000 kanape sendviča od bakalara na bijelo, 3.000 čaša žlahtine Gospoja Toljanić, a ovu donaciju i pripremu su omogućili Vinotel Gospoja iz Vrbnika, Poljoprivredna zadruga Gospoja, Radio Korzo, Agencija za marketing VJ Primorski te Općina Čavle.


Građanima su se na gastrofešti pridružili riječki gradonačelnik Vojko Obersnel i njegov zamjenik Marko Filipović, pročelnici gradskih odjela Ivan Šarar i Mladen Vukelić, rektorica Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Snježana Prijić Samaržija, direktor Studentskog centra Dinko Jurjević i direktor Turističke zajednice grada Rijeke Petar Škarpa sa suradnicima.