Atraktivan događaj

Deset godina boardanja i vratolomija uz more: Ove godine jubilarni Carnival Snowboard Session

Ivana Kocijan

Kako najavljuju organizatori, natjecatelje u Rijeci ove godine očekuje nešto izmijenjena staza: uz standardni »double kink«, na stazi će se početkom veljače naći novi »step down downrail« i »straight rail«



RIJEKA Jubilarni deseti Carnival Snowboard Session bit će održan u subotu, 3. veljače, kada će se na Gatu Karoline Riječke okupiti najbolji snowboarderi iz ovog dijela Europe koji će još jednom uživati u izvođenju vratolomija uz miris morske soli.


Podsjetimo, Carnival Snowboard Session od 2008. godine dio je Riječkog karnevala. Natjecanje zbog kojeg će uz samo more biti dovezeno više od stotinu tona snijega, u kalendaru je World Snowboard Toura i boduje se za završni poredak vozača koji se natječu unutar spomenute federacije.


Organizatori iz Snowboard kluba Nine i Turističke zajednice grada Rijeke i ove godine pripremaju mnoge zanimljivosti za ljubitelje ovog ekstremnog sporta – od popratnih događanja, glazbe do vrijednih nagrada. Sa željom da populariziraju snowboarding te izgrade snažnu regionalnu scenu povezali su se s novosadskim gradskim snowboard natjecanjem Avalanche Risk City Jamom. Tako će dva gradska natjecanja dodijeliti zajedničku nagradu ukupnom pobjedniku oba natjecanja te razmijeniti iskustva i resurse, a u planu su i buduće suradnje. Suradnja je već započela organizacijom Warm-up weekenda na Krvavcu te sudjelovanjem Vida Barića (dugogodišnjeg suca riječkog natjecanja) kao suca na ARCJ-u 22. prosinca u Novom Sadu.




Kako najavljuju organizatori, natjecatelje u Rijeci ove godine očekuje nešto izmijenjena staza: uz standardni »double kink«, na stazi će se početkom veljače naći novi »step down downrail« i »straight rail«, no fokus samog natjecanja i dalje će ostati na »railovima«, odnosno na izvođenju trikova na ogradama i zidovima koji će biti raspoređeni po stazi.


U tijeku su prijave za natjecatelje koji će pokazati svoje umijeće u olimpijskoj disciplini »slopestyle«. Nagradni fond vrijedan je 1.200 eura (prva nagrada 800, druga 300, treća 100 eura), dok Nixon priprema iznenađenje za izvođača najboljeg trika i natjecatelja koji ukupno sakupi najviše bodova na Avalanche Risk City Jamu i Carnival Snowboard Sessionu.