Vijećnici prihvatili prijedlog

Arlin Haramija Popović nova ravnateljica Čavlića

Sanja Gašpert

Dječji vrtić Čavlić – na natječaj za ravnateljicu stiglo 6 prijava / Snimio Roni BRMALJ

Dječji vrtić Čavlić – na natječaj za ravnateljicu stiglo 6 prijava / Snimio Roni BRMALJ

Jednoglasno odlučeno da se izmjene pravilnika o mjerilima i upisima u Dječji vrtić Čavlić pošalju na daljnju doradu



ČAVLE Arlin Haramija Popović nova je ravnateljica Dječjeg vrtića Čavlić, odlučilo je većinom glasova Općinsko vijeće Čavle, prihvaćajući tako prijedlog Upravnog vijeća DV Čavlić. Nova ravnateljica izabrana je na mandat od četiri godine, koji počinje 1. travnja.


Kako je u obrazloženju odluke kazao zamjenik načelnice Općine Čavle Dejan Ljubobratović, na natječaj Upravnog vijeća Vrtića, objavljen 6. veljače jer aktualnoj ravnateljici Josipi Hlača ističe četverogodišnji mandat, pristiglo je šest prijava, a osim Arlin Haramija Popović, prijave su poslale i Jasminka Pribanić, Irena Babić, Sandra Medica, Bonita Žagar Kavran i Zorka Juretić.


– Uvidom u priloženu dokumentaciju navedenih kandidatkinja utvrđeno je kako sve pristigle prijave udovoljavaju uvjetima natječaja. Nakon provedenog testiranja – pisanom provjerom, provjerom računalne pismenosti i inidividualnim razgovorima, utvrđeno je kako Arlin Haramija Popović, po zanimanju odgajatelj predškolske djece s više od devetnaest godina radnog staža u struci, ispunjava uvjete navedene u natječaju te da svojim iskustvom i dosadašnjim radom ostvaruje preduvjete za uspješno vođenje DV Čavlić. Inače, riječ je o odgajateljici koja je dugi niz godina zaposlenik DV Čavlić, poznaje okolinu, djecu, roditelje, svoje kolege s kojima radi, a kojoj je i njezin kolektiv, kao i roditelji djece koja pohađaju naš vrtić dao podršku, kazao je Ljubobratović.




Vijećnicima se obratila i još uvijek aktualna ravnateljica DV Čavlić Josipa Hlača, koja je dugi niz godina vodila Vrtić, a koja se na novi natječaj nije javila jer odlazi u mirovinu, koja je zahvalila Općini Čavle i čavjanskim vijećnicima na dosadašnjoj suradnji.


– Zadovoljna sam izborom osobe koja će biti nova ravnateljica. Arlin je dugi niz godina u našem vrtiću, osobno sam joj bila i mentor te smatram kako je osoba koja će u svom radu, sukladno svojim ovlastima ispoštovati sve zahtjeve roditelja, ali i lokalne zajednice, kazala je Hlača.


Na sjednici je, također većinom glasova, usvojena i odluka o davanju prethodne suglasnosti DV Čavlić na izmjene i dopune Statuta. Kako je istaknuto u obrazloženju odluke, riječ je o tehničkim izmjenama za koje nije potrebno osigurati sredstva u proračunu Općine Čavle.


Naime, potrebno je donijeti i druge opće akte, točnije pravilnik o kućnom redu i pravilnik o zaštiti osobnih podataka, kao dio spomenutog Statuta. Vijećnici su, također, raspravljali i o izmjenama i dopunama pravilnika o upisima i mjerilima upisa djece u DV Čavlić, međutim, donešena je jednoglasna odluka da se izmjene spomenutog pravilnika pošalju na daljnju doradu te budu točkom dnevnog reda travanjske sjednice Vijeća.