VJETROVITO FINALE

Unatoč lošem vremenu, Ribarski tjedan u Crikvenici zaključen regatom krstaša

Nataša Car

CRIKVENICA Loši vremenski uvjeti obilježili su i početak i kraj 52. Ribarskog tjedna u Crikvenici. Velika završnica u subotu navečer prekinuta je zbog kiše pa tako nije ispaljen ni veliki vatromet. U nedjelju se vrijeme Crikveničanima ipak smilovalo te je ovogodišnji Ribarski tjedan zaključen regatom krstaša – kojom je trebao početi.U subotu navečer na Trgu Stjepana Radića posjetitelje su trebali zabavljati glazbeni sastavi Vigor i Trend, no zbog kiše su se morali maknuti s pozornice. Kiša i grmljavina začas su raščistile trg, a na rivi su također bili primorani skloniti ukusne dagnje u kojima su mnogi uživali do prvih kapi kiše. 52. Ribarski tjedan tako je obilježilo loše vrijeme.

Ribarski tjedan u Crikvenici


Ribarski tjedan u Crikvenici



Vjetra ima pa nema


Zbog lošeg vremena koje je odgodilo i početak ove tradicionalne manifestacije neke su aktivnosti bile prebačene na nedjelju, uključujući Regatu krstaša. Regata je startala u nedjelju u 12 sati, a jedrilo se od crikveničke rive do Selca gdje su se jedriličari okrenuli i plovili do Črnoga mula. Od tamo su još jednom išli do Selca te nakon toga na cilj koji je bio na crikveničkoj rivi.Mnogi su gosti s obale uživali u pogledu na jedrilice na moru. Na samom početku regate bilo je dovoljno vjetra te su jedrilice klizile morem, no vjetar se kasnije smirio što je krstašima stvorilo otežane uvjete. Četiri jedrilice zbog toga su odustale.

Pobjednik Darko Jakovčić


Jedrilice su mogle ploviti do 17 sati, a već par sati kasnije dodijeljeni su pehari najboljima. Natjecalo se 25 jedrilica podijeljenih u 9 grupa prema OPEN kategoriji, a kriterij podjele je duljina jedrilice (LOA) te su nagrađene prve tri u svakoj grupi. Osim po OPEN kategoriji, nagrade su se dodjeljivale i prema Kvarner Yardstick premjeru, a regata se također boduje za Kup hrvatskog primorja i Kup Kvarnera 2018. Najbrži sudionik regate bio je Darko Jakovčić na jedrilici Oštro istoimenog kluba iz Kraljevice, koji je stigao za 2 sata i 30 sekundi. Pehare su dijelile mlade zvijezde jedriličarskog društva »Val« Crikvenica Ursula Balas, Nika Manestar i Karla Decarina. Članovi jedriličarskog društva Val također su za svih pripremili »bolonjez« i batudu za večeru.