Jedriličarsko natjecanje

Sutra kreće peto izdanje regate Trka oko Krka

Nataša Car



NOVI VINODOLSKI U petak počinje peto izdanje Trke oko Krka na kojoj bi trebalo sudjelovati tridesetak jedrilica. Ove godine jedrilice će krenuti iz Mitan Marine u Novom Vinodolskom, a cilj je u Selcu. Start je planiran u 19 sati, a jedrit će se najkasnije do nedjelje u 14 sati. Osim velikih regatnih jurilica, sudjelovat će i klase Mini 650, Melges 24, J70 i JustinTen koje će imati gotovo dva dana vremena da obiđu Krk. Ova višednevna regata popularna je u jedriličarskoj zajednici te je prepoznata kao atraktivan sportski i turistički proizvod Kvarnera.


Prijave, pregled jedrilica i ostale pripreme odvijat će se u petak u Mitan Marini gdje će biti i start regate. Početak regate bit će moguće pratiti s brodova »Vila Vinodolska« koji isplovljava iz Novog Vinodolskog i »Mali Marino« koji isplovljava iz Selca. Cijela regata moći će se pratiti putem live-trackera na www.regate.com.hr. Cilj Trke oko Krka bit će u Selcu, a proglašenje pobjednika održat će se u Mitan Marini u Novom Vinodolskom.


Trka oko Krka uvrštena je i boduje se za novoformirani CRO ORC Offshore Cup u kojem se rezultati svih jedrilica s ORC Club premijerom zbrajaju za ukupni poredak.




Organizatori regate su jedriličarski klubovi Jadro iz Selca i Burin iz Novog Vinodolskog, a Mitan Marina je ovogodišnji suorganizator. Pokrovitelji regate su Primorsko-goranska županija, Grad Crikvenica, Grad Novi Vinodolski, Turistička zajednica Grada Crikvenice, Turistička zajednica Grada Novog Vinodolskog i Županijska lučka uprava Crikvenica.