Rasprava

Gradit će se kompleks u centru Crikvenice: Imat će 500 parkirnih mjesta i bazen na vrhu zgrade

Biljana Savić

Novi kompleks trebao bi biti visok kao vijadukt Dubračina

Novi kompleks trebao bi biti visok kao vijadukt Dubračina

Silvia Crnić kazala je da se tu ne glasa o gradnji, već o prilici da netko ponudi viziju atraktivnog zdanja



CRIKVENICA – Čak 14 vijećničkih pitanja na Gradskom vijeću Crikvenice donijelo je niz informacija o projektima od velike važnosti za Crikveničane. Tako je aktualni sat donio informacije da će u Dramlju biti rekonstruiran vrtić, što će riješiti i problem nedostatka jaslica. Kako je najavila zamjenica gradonačelnika Silvija Crnić, izrađen je troškovnik i projekt je težak 4,4 milijuna kuna, a čeka se proračun za iduću godinu da se izdvoje sredstva.


Do kraja tjedna, rečeno je na aktualcu, bit će poznat kompletan program Adventa u Crikvenici koji će, najavila je zamjenica gradonačelnika Ivona Gašparović Matošić, imati najbogatiji program dosad i bit će lokacijski proširen. Gradska je vlast kazala da se u uvali Grabrova u Jadranovu ništa ne radi protuzakonito i u neskladu sa zaštitom prirode, da periske nisu problem jer da su sve potrebne dozvole ishodovane od nadležnih tijela i institucija. – Sa stopostotnom sigurnošću vam mogu reći da ćete se nastupajuće sezone kupati na novoj plaži u Jadranovu, kazala je Crnić odgovarajući na pitanje Graciana Čopa koji je iskazao zabrinutost za stanište periski.


Nova plaža u Jadranovu je projekt sa stopostotnom realizacijom, ali gradnja zatvorenog bazena i garaže na parkiralištu Rivijera u centru Crikvenice tek je moguća, a ipak je izazvala veliku raspravu vijećnika koji su na kraju prihvatili prijedlog o raspisivanju natječaja za idejno rješenje kompleksa koji bi uključivao garažu s 500 parkirališnih mjesta i bazen na krovu garaže. Nezavisna Sonja Polonijo glasala je protiv, dok je oporba ostala suzdržana. – Crikvenici trebaju i bazen, i parkiralište, ali ne na ovoj lokaciji. Ovo je pogrešna lokacija! Škola i Vinodolska ulica ostat će u rupi.




Osim toga, taj teren podložan je djelovanju podzemnih voda. Je li napravljena analiza terena na kojem se planira graditi i koliko će koštati gradnja na njemu? Sve se može, ali pitanje je isplati li nam se tri puta skuplje plaćati gradnju, rekla je Polonijo, zaključivši da će taj kompleks promijeniti vizuru središta grada jer je vijadukt Dubračina visok 33 m, a garaža i bazen bi dosezali 30 metara. Branko Kleković (PGS) također je protiv da budući kompeks bude dvostruko viši od Rivijere. – Je li dobro tako visoku građevinu nabiti u centar, pitao je. Crnić je kazala vijećnicima da po ovom pitanju oni ne glasaju o gradnji, već o prilici da netko ponudi viziju atraktivnog zdanja, dok je gradonačelnik Damir Rukavina poručio da se dopusti arhitektima da ponude rješenja.