Dan općine

ŽIVOPISNI DEFILE Jesenski fićo đir Ravnom Gorom

Marinko Krmpotić

Foto M. Krmpotić

Foto M. Krmpotić

Najzaslužniji za dolazak »fićoljubaca« je Mladen Jurković, vlasnik restorana i pansiona »Breza« i član kluba, a povod je obnova rada njegovog opožarenog objekta te želja da obogate slavlje Općine



RAVNA GORA – Udruga »Fićo klub« iz Rijeke jučer je Ravnogorcima čestitala Dan općine i Župe Ravna Gora posjetom dvadesetak svojih članova koji su sa svojim legendarnim »fićekima« iz Rijeke i okolice »skočili« do Ravne Gore, odnosno Stare Sušice i prekrasnog dvorca smještenog u tom mjestašcu nedaleko od Ravne Gore. Najzaslužniji za dolazak »fićoljubaca« u Gorski kotar je Mladen Jurković, vlasnik restorana i pansiona »Breza«, koji je i sam član spomenute udruge, a povod pozivu, kaže nam, bila je obnova rada njegovog objekta koji je krajem srpnja ove godine stradao u požaru.


»Najveći dio oštećenja smo sanirali i polako počeli s radom, a budući da prošli i ovaj tjedan traju priredbe vezane uz Dan općine i Župe Ravna Gora, odlučili smo pridružiti se ugošćavanjem članova Kluba kojeg sam i ja dio te na taj način zahvaliti Općini Ravna Gora koja nam je pomogla nakon požara te ugostiti ljubitelje nekada vrlo popularnog automobila čime javnosti šaljemo poruku da »Breza« iznova radi punom snagom«, rekao je Jurković ne propustivši još jednom zahvaliti ravnogorskim vatrogascima koji su na čelu s Draženom Krepencom odlično reagirali, stigli na požarište za samo osam minuta te spriječili širenje požara na druge objekte.


Od Krka do Opatije


Da je obnova »Breze« ostvarena baš kako treba, pokazalo je i druženje članova »Fićo kluba« koji su nakon pića dobrodošlice napravili »đir« po Ravnoj Gori, skočili do Stare Sušice radi fotkanja, posjetili Hlevce gdje su tog dana održane utrke nešto modernijih automobila te potom završili na ručku i druženju u »Brezi«. Takav način provođenja slobodnog vremana tipičan je za ovu udrugu i ljubitelje Fiat Zastave 750, popularnije znane kako »Fićo«, govori nam Srećko Jurčić, predsjednik »Fićo kluba« i dodaje: »Naša udruga broji šezdesetak članova, a imamo tridesetak automobila koji idu na ovakve izlete i turneje. Posljednjih devet godina radimo ovakva jača okupljanja od, primjerice, »Fićom na Krk« pa do ovogodišnjeg uključivanja u priredbu »RetrOpatija«. U Gorski kotar došli smo na poziv Mladena Jurkovića i jako nam je drago jer je vrijeme odlično, vožnja od Grobnika do Ravne Gore bila je super, Breza nas je dočekao kao pravi domaćin i očigledno je da ćemo danas u Gorskom kotaru i Ravnoj Gori uživati i opustiti se, što je uvijek i cilj ovih naših druženja, vožnje i izleta.


»Breza« nova baza




Naravno, s nama su i članovi naših obitelji jer je ljubav prema »fići« obiteljska stvar, a uz fiću imamo danas u našoj koloni i nekih drugih automobila, ali su i njihovi vlasnici imali ili planiraju kupiti Zastavu 750. Ovaj lijepi jesenski izlet vjerojatno nam je pretposljednje ovogodišnje druženje jer još slijedi okupljanje u Buzetu u čast poznatog reli vozača Đanija Šverka i tu će biti kraj za ovu godinu«, najavio je predsjednik Jurčić, a po zadovoljstvu fićoljubaca moguće je zaključiti kako im ovo neće biti, kako se to kaže, »prvi i zadnji« dolazak u Gorski kotar. Uostalom, u »Brezi« sad imaju bazu pa bi trebalo navratiti još ponekad. Primjerice, zimi da se vidi kako »figuar« podnosi zimske goranske uvjete i prilike.