Donesena odluka

Mrkopaljci kreću u projekt POS-a

Marinko Krmpotić

Foto Marinko Krmpotić

Foto Marinko Krmpotić



MRKOPALJ – U Mrkoplju su spremni, bude li interesa, krenuti u program poticane stanogradnje, poznati POS. Naime, ističe načelnik Mrkoplja Josip Brozović, na cijelom području Gorskog kotara još od 2003. godine i tzv. Čačićevih stanova u Delnicama, nije bilo aktivnosti vezane uz POS.


– Budući da smo zainteresirani za tu mogućnost, obratili smo se državnim tijelima te kroz razgovor s direktorom APN-a zaključili da ne postoji niti jedan razlog zbog kojega Općina Mrkopalj ne bi krenula u poticajnu izgradnju. U skladu s tim, mi smo na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća Mrkoplja jednoglasno donijeli odluku o uključenju u Program POS-a kao i Odluku o formiranju Povjerenstva za provedbu natječaja za Listu kandidata.


Naravno, tek će lista prijava pokazati stvarni interes za pokretanje Programa POS-a uz napomenu da i Općina može, sukladno zakonu, kupiti stanove za svoje potrebe. Uskoro ćemo objaviti i provesti javni natječaj za formiranje liste, a svakako treba napomenuti da natječaj nije ograničen samo na područje općine Mrkopalj, odnosno na njega se mogu javiti svi stanovnici RH.




Ovaj naš pokušaj trebalo bi shvatiti kao demografsku mjeru jer rješavanje stambenog pitanja je od ključne važnosti za opstanak mladih ljudi u Gorskom kotaru. Uz intenzivan razvoj komunalne i sportske infrastrukture, vjerujemo da je POS još jedna itekako potrebna kockica u razvoju Općine Mrkopalj – smatra Brozović.