Prijeve za turnir

“Tenis” – senjski sinonim za nogomet i zabavu

Dorotea Prpić

Finalni dan turnira izravno će prenositi Sportska televizija, a organizator planira osigurati i live stream polufinala



SENJ – Još 1. svibnja otvorene su prijave za novo, jubilarno 55. izdanje Malonogometnog turnira »Tenis« Senj, a kako saznajemo od organizatora, Malonogometni turnir donosi i neke promjene u pravilima igre te ponekoiznenađenje.


– Turnir će biti odigran unutar jednog tjedna i to s početkom najranije 18. lipnja, a završetkom do 25. lipnja, što će ovisiti o broju prijavljenih ekipa. Za ovakav raspored odlučili smo uvažavajući sugestije momčadi koje su igrale na prošlom turniru, kaže glavni organizator i inicijator turnira Milan Martulaš.


Propozicije su također nešto izmijenjene kako bi turnir bio dinamičniji, a utakmice atraktivnije. Tako će seniori samo u završnoj fazi turnira igrati dva poluvremena po 20 minuta, dok će veterani kroz cijeli turnir igrati utakmice u trajanju poluvremena od 15 minuta. Osim toga, iako je smanjeno vrijeme igre, fond nagrada je povećan na turniru za veterane, a sama završnica imat će i televizijski prijenos.




– Finalni dan imat ćemo izravan prijenos na Sportskoj televiziji, a u pripremi je i live stream polufinala, najavljuje organizator i podsjeća da će na turniru tradicionalno sudjelovati i kategorije mlađih nogometaša.


– Ove godine mlađe kategorije ćemo razdvojiti na U-15 (2004.) i U-13 (2006.), slično kao i na Zimskoj malonogometnoj ligi Senj uz nagrade za najbolje momčadi koje je osigurao naš tehnički sponzor Alpas Hrvatska. Turnir za mlađe dobne kategorije bit će koncipiran tako da se svaka kategrija odigra u jednom danu, odnosno maksimalno u dva dana, kako bi ekipe koje dolaze izvan Senja na »sportski vikend« imale priliku i okupati se u moru, pojašnjava Martulaš i dodaje da će se uz nogomet i sudionici turnira i posjetitelji, kao i prošle godine, moći i odlično zabaviti.


– U suradnji s našim generalnim sponzorom Zagrebačkom pivovarom dogovorili smo posebne nagradne igre za najsretnije i najspretnije natjecatelje te gledatelje. U pripremi su i dva partyja i to u samom sportsko-rekreacijskom centru »Tenis«, nakon završetka sportskog dijela natjecanja 21. i 22. lipnja. Gledatelje očekuje i revijalna utakmica na otvorenju veteranskog turnira, kaže Martulaš i poziva ekipe da se prijave, i to ne samo iz Senja nego i šire.


– Prijave traju sve do 16. lipnja kad ćemo na tvrđavi Nehaj organizirati izvlačenje skupina. Svim ekipama izvan Senja, točnije na udaljenosti većoj od 50 km, omogućit ćemo odigravanje utakmica skupine u jednom danu, najavljuje Martulaš.Upute o prijavama za sudjelovanje na popularnom senjskom malonogometnom turniru moguće je pronaći na službenim web stranicama turnira (www.mnttenisenj.com).