Lovrečeva

Spektakularni piromuzički vatromet uljepšao zatvaranje Krčkog sajma

P. N.

Foto Grad Krk

Foto Grad Krk

Dobru atmosferu na krčkoj rivi sinoć su donijeli brojni izvođači, a noć svetog Lovre na Krku ne bi bila to što jest bez glazbenog vatrometa u ponoć



KRK Krčki sajam – Lovrečeva najdugovječnija je tradicijska manifestacija na sjevernom Jadranu koja se u gradu Krku održava od 16. stoljeća. Danas ju organiziraju Turistička zajednica Grada Krka i Grad Krk te udruge i partneri.


Dobru atmosferu na krčkoj rivi sinoć su donijeli brojni izvođači, a noć svetog Lovre na Krku ne bi bila to što jest bez spektakularnoj piromuzičkog vatrometa u ponoć. Na rivi su nastupili Super Cover Band, Nina Badrić te Eni & Vjeko.


Cilj manifestacije je kroz zabavni sadržaj prezentirati bogatu kulturnu baštinu grada i otoka Krka. Manifestacija ima svoje povijesne dijelove, poput srednjovjekovnog sajma, turnira i mačevanja, tradicijske dijelove, kao što su natjecanje u ručnom rezanju pršuta i tradicijski sajam, ali i suvremeniji dio te dio koji je posve moderan.




Manifestacijom se ne pokušava ponovno kreirati povijest, što je često slučaj sa sličnim programima duž naše obale, već je naglasak na spajanju tradicije i suvremenosti, budući je to jedna od okosnica turističkog brenda grada Krka.


Organizatori manifestacije su Grad Krk, Turistička zajednica Grada Krka, a suorganizatori Vecla, Udruga knezovi krčki Frankopani, Udruga Rukotvorine Krk, Radio otok Krk, JVP Krk, DVD Krk, Kuća krčkog pršuta Žužić, Klaster hrvatskog pršuta.