Turistički projekt

Petar Grašo uvodi Rabljane u 2018. godinu

Ante Matijević

Rabljani se nadaju da će, treći put zaredom, i ove godine uspjeti nizom sadržaja namijenjenih otočanima i turistima stvoriti »najljepši otočni advent«. Klizalište u starogradskoj jezgri



RAB Na Rabu će i ove godine, treći put zaredom, u punom sjaju zablistati još jedan »najljepši otočni advent«. Ovogodišnji program započet će 1. prosinca, a domaći i gosti, mladi i stari, zasigurno će uživati u ozračju božićnih i novogodišnjih blagdana na poseban otočni način.


Ovaj »zimski turistički projekt« posebna je kombinacija gastronomskih, umjetničkih i zabavnih sadržaja za gotovo sve uzraste, koji će se gotovo svakodnevno održavati na Rabu.Tijekom cijelog prosinca na Rabu će, u najljepšem blagdanskom ruhu, oživjeti brojni koncerti raznovrsnih glazbenih žanrova, likovne izložbe lokalnih i gostujućih umjetnika, kazališne predstave, bogata blagdanska gastronomska ponuda te niz ostalih atrakcija.


Uz jedinstveno klizalište u centru starogradske jezgre, božićno-novogodišnjeg vlakića koji ponajprije veseli najmlađe, kulminacija se očekuje u finalu 2017. godine, na Silvestrovo, kada će Petar Grašo uvesti Rabljane i njihove goste u novu 2018. godinu.


Veliko ukrašavanje




Uz Grad Rab, Turističku zajednicu Grada Raba i Pučko otvoreno učilište Rab, u organizaciju programa uključit će se i mnoge udruge, ali i dio privatnog sektora, uz nezaobilaznu pomoć komunalnog poduzeća Dundovo.


Gradonačelnik Nikola Grgurić nada se da će vremenske prilike omogućiti da, kako kaže, »imamo ponovno najljepši otočni advent u Republici Hrvatskoj«.


– Svake godine želimo ga nadograđivati kako bismo imali odličan adventski period te odličan ispraćaj ove i doček nove 2018. godine. Iskorak je ove godine napravljen prije svega u kvalitetnijem i opsežnijem oglašavanju putem svih vrsta medija, a cilj je istaknuo je gradonačelnik, da dođemo do krajnjeg korisnika tj. gosta kako na domaćem tako i na inozemnom tržištu. Osim toga učinjen je veći zahvat na ukrašavanju koji će sezati od parka Dorke, pa sve do parka Boškopini na ulazu u grad Rab kao i na unaprjeđenju zabavnog programa te bogatije gastro ponude, kazao je rapski gradonačelnik.



Direktorica Turističke zajednice Grada Raba Ivana Matušan rekla je da ova manifestacija svake godine raste kako kvalitetom tako i opsegom, a iskorak je učinjen i u marketinškom smislu. Uvjerena je da će se Rab podičiti najljepšim i najobuhvatnijim adventom.


– U svrhu što kvalitetnijeg i, ako se može kazati, jednostavnijeg boravka na Rabu u ovo adventsko vrijeme, a što se posebice odnosi na turiste koji će posjetiti Rab, Turistička zajednica objavit će popis trgovina, restorana i ostalih objekata, uključujući i smještajne objekte, koji će obogatiti ponudu i učiniti njihov boravak pristupačnijim i lakšim, kazala je direktorica TZ-a, dodajući da se tako želi objediniti čitav turistički proizvod u kojemu će i domicilno stanovništvo moći uživati.



Katarina Ribarić, ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Rab, kazala je da će advent na Rabu započeti u petak 1. prosinca ceremonijom paljenja božićnog drvca na Trgu Municipium Arba s početkom u 19.00 sati. No, blagdanska ugostiteljska ponuda i Božićni sajam posjetiteljima će već od jutra otvoriti svoja vrata. Ponovila je da će ovogodišnji advent biti prostorno opsežniji i dekorativno bogatiji te je naglasila da će program biti sadržajan, i da će u njemu moći uživati ne samo odrasli već i djeca.


Samo jedan hotel


Gradonačelnik Grgurić posebno je istaknuo da će posjetiteljima i gostima biti na raspolaganju samo jedan hotel u neposrednoj blizini grada Raba jer su ostali u fazi rekonstruiranja te se nada da će privatni iznajmljivači otvoriti svoje kapacitete i u tome pronaći i svoj interes.


– Vjerujem u uspjeh ovog projekta koji je prostorno, dekorativno i sadržajno povećan i za kojeg isto vjerujem da će biti ljepši i kvalitetniji nego što je bio prethodnih godina, zaključio je gradonačelnik Grada Raba Nikola Grgurić.