Dodijeljene nagrade

“Otočna rožica” za najljepše vrtove i balkone Bodulije

Mladen Trinajstić

Foto: Mladen Trinajstić

Foto: Mladen Trinajstić

U kategoriji »klasični vrt« najljepšim je proglašen onaj Vlaste Mijić iz Sv. Vida Dobrinjskog, u kategoriji »održivi vrt« pobjednik je zagrebački Puntar Gordan Helinger, a najljepši je balkon vrbničke konobe »Luce«



DOBRINJ U dobrinjskome Domu jučer je upriličena svečanost dodjele nagrada najboljim otočnim vrtlarima i vrtlaricama, pobjednicima jubilarnog, desetog izdanja Otočne rožice. Završnica manifestacije koja već godinama potiče i promiče promišljeno i održivo interveniranje ljudi u ljepotu i prirodni sklad prostora u kojem žive, i ovog je puta upriličena uoči blagdana sv. Franje Asiškog, zaštitnika prirode, s tim da je, suprotno prvotnom planu organizatora da završna svečanost bude u ambijentu dobrinjskog parka Jardin, zbog kišnog vremena ona preseljena pod krov društvenog doma. A ondje je, osim podjele nagrada i priznanja, upriličena i prigodna izložba fotografija Valtera Stojišića kojima su široj javnosti zorno prezentirana impresivna postignuća svih u akciju uključenih otočnih pasioniranih vrtlara.


Nagrade najboljima i ovog su puta, u društvu domaćina, dobrinjskog načelnika Nevena Komadine, uručivali Majda Šale i Anton Bolonić, direktorica i zamjenik predsjednika TZ-a otoka Krka – institucije koja je ujedno organizator te odlično prihvaćene, sad već tradicionalne manifestacije. Na koncu, najboljim i najskladnijim »klasičnim vrtom« u jakoj konkurenciji dojmljivih hortikulturnih ostvarenja proglašen je onaj Vlaste Mijić iz Svetog Vida Dobrinjskog.


Drugo mjesto u istoj kategoriji pripalo je Slavku Afriću iz Pinezića, a treće Marici Lončarić iz Šila. U kategoriji održivih vrtova najuspjelijom je proglašena okućnica objekta zagrebačkog Puntara Gordana Helingera, za čijim mediteranskim vrtom slijede onaj Marka Anića iz Vrbnika (osvojeno drugo mjesto), te trećeplasirane Meri Gršković, također iz Vrbnika.




Najljepšim i najšarenijim balkonom proglašen je onaj vrbničke konobe »Luce«. Druga nagrada pripala je Silvani Gržetić Goić iz Njivica, a ona za treće mjesto u »balkonsko-terasnoj« kategoriji Vrbenki Vjeri Hodanić. Članovi sedmeročlane stručne ocjenjivačke komisije na čijem je čelu i ovog puta bila otočna hortikulturalna stručnjakinja mr. sc. Dobrila Kraljić, posebnom je pohvalnicom za trud i zalaganje nagradila i Puntarku Maricu Žagar, a praznih ruku nije ostao ni dobrinjski načelnik kojemu je direktorica Šale staklenu statuu s logom Otočne rožice uručila »na račun« općinske podrške provedbi te akcije te organizaciji završne svečanosti. Okupljanje u dobrinjskom Domu svirkom je uljepšao i obogatio Mario Šimunović, majstor klasične gitare.