Predsezona na vratima

OTOK KRK SE SPREMA: Otvaraju se gotovo svi hoteli

Biljana Savić

»Krk food fest« promovirat će otočnu gastronomiju / Snimio Mladen TRINAJSTIĆ

»Krk food fest« promovirat će otočnu gastronomiju / Snimio Mladen TRINAJSTIĆ

U razdoblju od  29. ožujka do 1. travnja na Krku se očekuje oko 2.500 gostiju koji će ostvariti 11 tisuća noćenja, a turističke zajednice pripremile su raznovrstan i bogat program dobrodošlice, Uskrsnog doručka i prigodne koncerte u svim destinacijama i spremno će dočekati prve goste



KRK Nakon uspješne 2017. godine, otok Krk u novu sezonu kreće s optimističnim očekivanjima da će turističke brojke ove godine oboriti i lanjske rekorde. A, za dobru sezonu potrebna je dobra priprema, i to ne samo u vidu oglašavanje destinacije, već i u komunalnoj infrastrukturi.


Tako se proteklih mjeseci na otoku Krku intenzivno radilo, i još se uvijek radi, te se investicije gospodarstva, izuzmemo li investicije jedinica lokalne samouprave, kreću u iznosima od oko 300 milijuna kuna, a ulaže se u sve smještajne objekte, u obiteljski smještaj, kampove i hotele. U unapređenje infrastrukture uključene su sve jedinice lokalne samouprave u cilju podizanja kvalitete ponude i usluga.


Do kraja ožujka svoja vrata otvaraju gotovo svi otočni hoteli, u Njivicama Hotel Miramare, u Malinskoj Hotel Malin, Hotel Pinia, Villa Rova, Mare&Mons, Villa Margaret, u gradu Krku Valamar Koralj Hotel, Hotel Dražica, Hotel Marina, Boutique Hotel Placa , u Puntu Hotel Kanajt, Falkenstainer Park Hotel, u Baški Heritage Hotel Forza, u Vrbniku Vinotel Gospoja. Nadalje, otvaraju se kampovi  Krk Premium Camping Resort, Camping Bor i Kamp Odmorište Krk i Felix, kampiralište Mali u Baški te kamp u OPG-u »Holiday homes« u Puntu.




U razdoblju od  29. ožujka do 1. travnja na Krku se očekuje oko 2.500 gostiju koji će ostvariti 11 tisuća noćenja, a turističke zajednice pripremile su raznovrstan i bogat program dobrodošlice, Uskrsnog doručka i prigodne koncerte u svim destinacijama i spremno će dočekati prve goste.


Za Uskrs je najavljen i početak Gastro programa  »Krk food fest« koji će trajati tijekom travnja i svibnja, a riječ je o krovnom brendu pod kojim turističke zajednice otoka Krka u suradnji s tridesetak ugostitelja predstavljaju autentično iskustvo gastronomske ponude.


Travanjska priča »Krk food festa« počinje gastro ponudom na temu šurlica i šparoga, a slijedi i nastavak u svibnju, s novom gastro pričom i aktivnim odmorom bike & hike programa, koji će se održavati gotovo u svim destinacijama otoka Krka.


Tu su Krk in Motion Outdoor Weekend-trodnevna biciklistička, trkačka, pješačka tura, te bogata gastro i zabavna ponuda u Omišlju, Njivicama i Malinskoj, od 13. do 15. travnja. Ljubitelje cvijeća razveselit će sajmovi cvijeća, Protuleće va Puntu 7. travnja i Baška rožica, od 20. do 22. travnja.