"Popi' i pojedi!"

DANI VINA Svi vinski putevi ovog vikenda vode u Vrbnik

Mladen Trinajstić

Ovog petka i subote Vrbnik će ugostiti još  jedno izdanje Dana vina otoka Krka / Snimio Mladen TRINAJSTIĆ

Ovog petka i subote Vrbnik će ugostiti još jedno izdanje Dana vina otoka Krka / Snimio Mladen TRINAJSTIĆ

Uz bogatu ponudu otočnih vina i autohtonih proizvoda, bit će tu i vinari iz Osječko-baranjske županije. Oba dana bit će organizirane degustacije vina, u subotu i izložba vinogradarske i vinarske opreme te dvije vinske radionice u Vinotelu Gospoja



VRBNIK  Konac kolovoza, a s njime i one ljetne turističke špice, tradicionalno je vrijeme u kojem se u Vrbniku priređuju Dani vina otoka Krka, vinsko događanje kojim Vrbenčani ujedno zaključuju i svoj ljetni program objedinjen pod nazivom »Popi’ i pojedi!«.


Nakon uspješno odrađenog Festivala žlahtine, a potom Dana šurlica, tijekom posljednjeg vikenda u kolovozu Vrbnik će ponovo postati eno-gastronomsko središte kvarnerskog turizma.



Svečano otvaranje zakazano je za petak, 24. kolovoza u 20 sati, kad će Trg Škujica i cijeli Vrbnik postati velikom glazbeno-scenskom, ali i eno-gastronomskom pozornicom. Od direktorice TZO-a doznali smo i da će u ovogodišnjem programu posjetitelje Dana vina zabavljati folklorna skupina Vrbničkog kulturnog društva »Frankopan«, a uz njih još i grupe Venus i Xfinity, Trio Crikvenica, Mitja Tavčar i Denis Razz kvartet te tamburaški sastav Hrvatski sokoli iz Osijeka. Tijekom Dana vina na svoje će doći i ljubitelji bicikliranja za koje je organizirana vođena vožnja okolicom Vrbnika s degustacijama vrbničke žlahtine. 





– Uz bogatu ponudu lokalnih vina i autohtonih proizvoda, već sedmu godinu u Vrbnik dolaze i naši prijatelji, vinari i izlagači iz Osječko-baranjske županije, a sve kako bi posjetiteljima zajedno s domaćim vinarima predstavili svoje vrhunske eno-gastro proizvode te proslavili ovaj naš praznik »plemenite kapljice« koji se u kontinuitetu održava od 2004. godine – riječi su kojima nam je skorašnju manifestaciju jučer najavila Sanja Polonijo, direktorica TU TZO-a Vrbnik.


Posjetitelji i turisti u samom središtu ovog iz godine u godinu turistima i izletnicima sve napučenijeg mjesta, tako će moći uživati u raznovrsnom i bogatom kulturnom i zabavnom programu koji će se tijekom ovog petka i subote odvijati Trgu Škujica i na Placi Vrbničkog statuta te na lokalitetu Ribarnice.


– Tijekom oba dana organizirane će biti degustacije vina uz sajam autohtonih proizvoda. U subotu će u Vrbniku biti priređena i izložba vinogradarske i vinarske opreme, a za sve koji žele naučiti nešto više i uz to se dobro zabaviti i družiti, pripremljene su i dvije vinske radionice u Vinotelu Gospoja – prenosi nam Polonijo i ističe da će na jednoj radionici govora biti o jedinstvenoj, autohtonoj sorti sansigotu, a na drugoj i o pjenušavim žlahtinama vrbničkih vinara. Voditelji vinskih radionica vinski su profesionalci Nenad Trifunović i Martina Miličević, nastavlja direktorica TZO-a Vrbnik, institucije koja je uz Općinu Vrbnik ujedno i glavni organizator Dana vina otoka Krka.