Valamar

Budući ugostitelji i hotelijeri učili u hotelima najveće domaće turističke grupacije

Mladen Trinajstić

Foto: Mladen Trinajstić

Foto: Mladen Trinajstić

Učenici su sudjelovali na tematskim radionicama posvećenim sommelierstvu, izradi koktela, masterchef radionicama te radionicama razvoja karijera u sklopu kojih su im iskusni mentori-zaposlenici Valamara prenosili svoja iskustva rada u turizmu i stečena znanja



KRK/POREČ Valamar je, u suradnji sa Zakladom »Znanje na djelu« i Zajednicom ravnatelja ugostiteljsko-turističkih škola, proveo veliki strateški projekt »Znanjem do izvrsnosti« u okviru društveno odgovornog poslovanja kompanije čime je ostvaren znakovit iskorak u promociji turističko-ugostiteljskih zanimanja.


Spomenuta hotelijersko-turistička tvrtka je u svojim destinacijama Poreč, Rabac i Krk, a u suradnji s partnerima na projektu, otvorila vrata za 27 škola iz svih dijelova Hrvatske te za gotovo 500 učenika, roditelja, ravnatelja i nastavnika organizirala boravak u svojim objektima. Kroz dvodnevne interaktivne i edukativne radionice sudionici projekta imali su se prilike upoznati s trendovima, ali i karijernim mogućnostima u turizmu.


Radionice i razgledavanje


Učenici su sudjelovali na tematskim radionicama koje su obrađivale tematiku sommelierstva, izrade koktela, masterchef radionice te na radionicama razvoja karijera gdje su im iskusni mentori-zaposlenici Valamara prenosili svoja iskustva rada u turizmu i stečena znanja.




– Valamar Riviera je sa svojim partnerima provela jedinstveni projekt otvorenih vrata istovremeno za sve korisnike sustava strukovnog obrazovanja za zanimanja u turizmu – za škole, učenike, roditelje, mentore i profesionalce u turizmu te goste iz nadležnih ministarstava, agencija i udruga. Sudjelovanje čak 27 škola na radionicama dalo je motivaciju mladim generacijama za odabir ugostiteljsko-turističkih zanimanja u njihovim budućim karijerama – rekla je govoreći o tom upravo realiziranom programu Nevena Tolanov, voditeljica razvoja ljudskih potencijala Valamar Riviere.


Učenici su uz edukativne radionice sudjelovali i na raznim natjecanjima, kvizovima, igrama i filmskoj večeri. Za učenike je k tome bio organiziran i edukativni izlet u sklopu kojeg su ih djelatnici Valamarovih hotela upoznali s izazovom rada u hotelijerstvu te svima omogućili i razgledavanje objekata.



Preuzimanjem četirima zvjezdicama kategoriziranog hotela »Petersbühel« u austrijskom Obertauernu, Valamar Riviera je prije nekoliko dana svoje poslovanje proširila i izvan Hrvatske. Kako doznajemo od predstavnika ove tvrtke, prvi Valamarov hotelski objekt izvan granica naše zemlje ima 80 smještajnih jedinica i nalazi se u centru spomenutog skijališta.


– Valamar već neko vrijeme aktivno analizira prilike za širenje poslovanja u regiji, s osobitim fokusom na Austriju. Ovo je važan prvi korak u širenju našeg poslovanja u Austriji i smatramo da je Obertauern odlična turistička destinacija čiji profil savršeno odgovara Valamarovom operativnom iskustvu, znanju i rezultatima u segmentu odmorišnog turizma, istaknuo je Franz Lanschützer, zamjenik predsjednika Nadzornog odbora u Valamaru.


Hotel Petersbühel specijaliziran je za skijaški i alpski turizam te svojim gostima nudi sav komfor suvremenog hotela s četiri zvjezdice: udobne sobe s pogledom na snježne vrhove Obertauerna, wellness zonu koja se prostire na 420 m2 te izvrsnu uslugu i gastroponudu, ističu u Valamaru napominjući da je netom preuzeti hotel postao šesnaestim objektom u sklopu brenda Valamar Hotels & Resorts koji će se već krajem studenog otvoriti pod imenom Valamar Obertauern Hotel 4*.


Valamar je, podsjećaju iz tvrtke, vodeći investitor u hrvatskom turizmu s više od 4 milijarde kuna ulaganja, a internacionalizacija poslovanja jedan je od ključnih strateških razvojnih ciljeva kompanije u idućem periodu. Najavljen je i novi investicijski ciklus koji će u 2019. godini dosegnuti vrijednost od čak 752 milijuna kuna.



Pet puta više učenika


– Djelovanje i programi zaklade »Znanje na djelu« usmjereni su na povezivanje svih razina obrazovanja s gospodarstvom i upravo je stoga započela naša suradnja s Valamarom. Prije tri godine smo krenuli put Poreča u Valamarove objekte tek jednim autobusom punim učenika i nastavnika, a ove godine smo peterostruko povećali broj sudionika – istaknula je Daška Domljan, članica Uprave spomenute zaklade. – Ono što nas posebno veseli jest činjenica da smo ove godine uključili i roditelje u edukativni posjet, i to stoga što su oni važna spona između škole i odabira budućeg zanimanja ovih mladih ljudi, zaključila je Domljan, i više no zadovoljna tijekom i odjecima programa u sklopu kojeg su budući ugostiteljski i turistički radnici imali priliku obići objekte koji unutar najveće domaće turističke grupacije djeluju na otoku Krku.