Diskriminacija

Boras Mandić i Vasilić traže da Krčki most postane besplatan. Ne bude li tako, podižu – ustavnu tužbu

Marinko Glavan

Marko Boras Mandić i Darijo Vasilić / Foto Silavno Ježina

Marko Boras Mandić i Darijo Vasilić / Foto Silavno Ježina

Od pet premoštenih otoka, samo se Krčki most naplaćuje. Nigdje drugdje u Hrvatskoj se ne naplaćuju ni tuneli, ni mostovi osim ovdje. To ne samo da stavlja u neravnopravan položaj sve koji putuju preko njega, nego i cjelokupno gospodarstvo Krka, Cresa i Lošinja, budući je cijena mosta ukalkulirana u cijenu svih proizvoda koji stižu na te otoke, rekao je Boras Mandić



“Ako naplatne kućice na Krčkom mostu ne budu uklonjene i most ne postane besplatan, podnijet ćemo ustavnu tužbu, kao i tužbu nadležnim europskim institucijama”, poručili su danas Marko Boras Mandić u svojstvu predsjednika Unije Kvarnera i Dario Vasilić kao čelnik PGS-a.


Boras Mandić je istaknuo kako su građani Primorsko – goranske županije, ali i svi oni koji voze preko Krčkog mosta diskriminirani i stavljeni u neravnopravan položaj u odnosu na one iz drugih krajeva Hrvatske.


– Od pet premoštenih otoka, samo se Krčki most naplaćuje. Nigdje drugdje u Hrvatskoj se ne naplaćuju ni tuneli, ni mostovi osim ovdje. To ne samo da stavlja u neravnopravan položaj sve koji putuju preko njega, nego i cjelokupno gospodarstvo Krka, Cresa i Lošinja, budući je cijena mosta ukalkulirana u cijenu svih proizvoda koji stižu na te otoke, rekao je Boras Mandić.




Njih dvojica su presicu organizirali sa stupanjem na snagu sezonskih cijena cestarina, pa je prelazak Krčkog mosta porastao na 39 kuna. To je Vasilić ocijenio posebno nepotrebnih obzirom su godišnji prihodi Krčkog mosta oko 90 milijuna kuna, a rashodi maksimalno 20-ak.


Što znači da Krčki most ostvaruje sedamdesetak milijuna kuna. Krčki most je za razliku od brojnih drugih mostova i tunela odavno otplaćen.