Zanimljiv projekt Udruge Lima

Antonio Ivčić prvi svladao rapski studij Bicikakademije

Hrvoje Hodak

Antonio Ivčić /  Foto TZO LOPAR

Antonio Ivčić / Foto TZO LOPAR

Kada se Bike Student registrira i prijavi u sustav, biciklom obilazi lokacije, čekira se i fotografira, te na taj način polaže ispit. Nakon položenih svih ispita određenog studija, Bike Student dobije nagradu sponzora Giant Hrvatska



LOPAR U prostorijama Ureda Turističke zajednice Općine Lopar upriličeno je svečano uručenje nagrade Antoniju Ivčiću, prvom »Bike Studentu« Bicikademije koji je uspješno savladao rapski studij.


Naime, projekt Bicikademije čije aktivnosti provodi Udruga Lima, predstavlja inovativni pristup promociji određenog područja kao poželjne cikloturističke destinacije, a sastoji se od web platforme i besplatne mobilne aplikacije pomoću koje registrirani korisnik (Bike Student) dobiva virtualni indeks.


U njemu će pronaći izbor studija koji zapravo predstavljaju određena područja, a svaki pojedini studij sastoji se od ispita (lokacija na određenom području).




Kada se Bike Student registrira i prijavi u sustav, biciklom obilazi lokacije, čekira se i fotografira, te na taj način polaže ispit. Nakon položenih svih ispita određenog studija, Bike Student dobije nagradu sponzora Giant Hrvatska.


Ispiti se ne moraju polagati određenim redoslijedom i nemaju vremenskog ograničenja. U ovom trenutku Bicikademija ima osam studija i besplatna je za sve korisnike, a Rapski studij broji sedam lokacija, od koji se njih pet nalazi na području Lopara (vidikovac Ciganka, vidikovac Stolac, Rajska plaža, crkvica svetog Nikole i vidikovac Zlatni zalaz) te dva na području Grada Raba (Trg Slobode – Pjaceta) u povijesnoj jezgri grada, te šuma Dundo).


Antonio Ivčić se biciklizmom počeo baviti tek ove godine i Bicikademiju smatra vrlo atraktivnim proizvodom za zaljubljenike u taj sport. Nada se kako će se s vremenom aplikacija nadograđivati i kako će je sve veći broj turista, a i lokalnih zaljubljenika u biciklizam početi koristiti.


Marin Mušćo, direktor Ureda TZO-a Lopar istaknuo je kako se Lopar polako profilira u outdoor destinaciju, te se kroz projekte poput Bicikademije nastoji na inovativan način brendirati sportska ponuda destinacije i njezine prirodne ljepote. (H. H.)