Vremenska prognoza

Za vikend stiže novi snijeg, na Jadranu će puhati bura. Temperature će biti primjerenije prosincu

P. N.



U Dalmaciji, Slavoniji, Baranji i Srijemu danas će biti pretežno sunčano. Drugdje djelomice sunčano uz povremeno više oblaka, a ujutro je lokalno moguće i malo kiše, uglavnom u Istri i gorskim predjelima. Vjetar slab i još prijepodne ponegdje umjeren sjeveroistočni, na istoku sjeverozapadni. Na Jadranu umjerena i jaka, na udare mjestimice i olujna bura, krajem dana u postupnom slabljenju. Najviša dnevna temperatura zraka na kopnu između 4 i 8, na Jadranu od 10 do 15 °C.


Sljedećih dana bit će većinom malo manje toplo nego početkom tjedna, na kopnu ponovno uz mjestimičan jutarnji mraz, pri čemu u srijedu uglavnom suho, na Jadranu uz često jaku buru s olujnim udarima. Od četvrtka opet promjenljivo, uz povremenu mjestimičnu kišu, ponajviše na Jadranu i područjima uz njega, a na kopnu je moguć i snijeg, posebice potkraj subote u gorju.


U četvrtak u unutrašnjosti promjenljivo, ponegdje u zapadnim predjelima uz malo kiše, a uz pad temperature mogla bi u gorju zalepršati i poneka pahulja snijega. U petak uz jugozapadnjak porast temperature, a od subote i nove oborine – u početku kiša, a s padom temperature moguće i snijeg, ponajprije u gorju.




I na Jadranu u četvrtak promjenljivo, uz mjestimičnu kišu i manji pad temperature, a nakon većinom suhog i malo toplijeg petka, nove izraženije kiše bit će u subotu.


U drugom dijelu subote zapuhat će bura pa će sljedeći tjedan biti svježije, primjerenije početku prosinca, piše HRT.